Ovenomelet met spinazie, feta, kerstomaatjes en brood

Ovenomelet met spinazie, feta, kerstomaatjes en brood

Een kleurrijk en lekker gezond vegetarisch feestmaal, deze originele ovenomelet met spinazie, blokjes feta, kerstomaatjes en gepekelde rode ui. Serveer er een krokant broodje bij. De omelet moet een half uurtje in de oven, ondertussen heb jij lekker tijd om iets anders te doen, handig toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
stokbroodje
Ingredientfoto
rode ui

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kerstomaatjes. Snij de feta in blokjes.
  • Breek de eieren in een grote kom en klop los, samen met de melk. Voeg de kerstomaatjes en 3/4de van de spinazie toe, kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en voeg dan de blokjes feta toe, maar schep die voorzichtig door het eimengsel.
  • Vet een ovenschaal in met de olijfolie en giet het eimengsel erin. Zet 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het ei gestold is. Leg het brood op een apart rooster 10-12 minuten mee in de oven.
  • Breng water aan de kook in een waterkoker. Snij de rode ui in halve ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren. Kruid met peper en zout.
  • Haal de omelet uit de oven en verdeel er de rest van de spinazie en de gemarineerde rode uiringen over. Serveer samen met het brood.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 125 g kers­tomaten
  • 150 g feta
  • 4 bio-eieren
  • 100 g spinazie
  • 1 stokbroodje
  • 1 rode ui

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 4 el melk
  • 1 el witte­wijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 684 kcal
  • Koolhydraten 57.34 g
  • Suikers 13.13 g
  • Vetten 35.9 g
  • Verzadigde vetten 15.63 g
  • Eiwitten 33.01 g
  • Vezels 5.66 g

Allergenen Lactose, Ei, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.