Orzo met aubergine-tomatensaus en feta

Een eenvoudig Grieks geïnspireerd gerechtje dat toch zo geweldig goed zal smaken: Orzo, Griekse pasta, met een heerlijke aubergine-tomatensaus. Afgewerkt met feta en bladpeterselie. Vegetarisch en klaar in 20 minuten, top!
Ingrediënten

ui

knoflook

rode paprika

aubergine

gedroogde oregano

tomatenblokjes

orzo

bladpeterselie

feta
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de aubergine in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de aubergine, paprika en oregano toe. Roer goed om en roerbak 5 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, per persoon 2 eetlepels water, peper en zout toe. Roer goed om en laat 10 minuten pruttelen. Voeg dan de suiker en balsamico toe.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af.
- Hak de bladpeterselie fijn en snij de feta in blokjes.
- Serveer de orzo met de saus en overstrooi met de fijngehakte peterselie en feta.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 aubergine
- 1 kl gedroogde oregano
- 1 blik tomatenblokjes
- 125 g orzo
- 10 g bladpeterselie
- 150 g feta
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 kl balsamico
- 1 kl suiker
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 709 kcal
- Koolhydraten 69.36 g
- Suikers 19.11 g
- Vetten 34.09 g
- Verzadigde vetten 13.99 g
- Eiwitten 25.67 g
- Vezels 12.79 g
Allergenen Gluten, Lactose, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.