Orzo met aubergine-tomatensaus en feta

Orzo met aubergine-tomatensaus en feta

Een eenvoudig Grieks geïnspireerd gerechtje dat toch zo geweldig goed zal smaken: Orzo, Griekse pasta, met een heerlijke aubergine-tomatensaus. Afgewerkt met feta en bladpeterselie. Vegetarisch en klaar in 20 minuten, top!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
orzo
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de aubergine in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de aubergine, paprika en oregano toe. Roer goed om en roerbak 5 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes, per persoon 2 eetlepels water, peper en zout toe. Roer goed om en laat 10 minuten pruttelen. Voeg dan de suiker en balsamico toe.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af.
  • Hak de bladpeterselie fijn en snij de feta in blokjes.
  • Serveer de orzo met de saus en overstrooi met de fijngehakte peterselie en feta.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 125 g orzo
  • 10 g blad­peterselie
  • 150 g feta

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 kl balsamico
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 709 kcal
  • Koolhydraten 69.36 g
  • Suikers 19.11 g
  • Vetten 34.09 g
  • Verzadigde vetten 13.99 g
  • Eiwitten 25.67 g
  • Vezels 12.79 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.