Orecchiette met spekjes, rucola en pesto

Een pastasalade waar je iedereen blij mee maakt! Met lekkere 'oortjes' pasta, krokant gebakken spekjes, een zelfgemaakte pesto met pijnboompitten en basilicum en afgewerkt met blaadjes rucola. Het is misschien een salade, maar wel één die goed vult. Smakelijk!
Ingrediënten

orecchiette

pijnboompit

gerookte spekblokje

knoflook

basilicum

parmezaan

rucola

parmezaanschilfer
Bereidingswijze
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orecchiette beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af, maar hou een kop van het kookvocht bij. Spoel de pasta met koud water.
- Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten goudbruin. Schep uit de pan en bak de spekjes krokant.
- Voor de pesto: pel de knoflook en snij in stukjes. Pluk de blaadjes basilicum. Doe de knoflook, geroosterde pijnboompitten en de basilicum in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de parmezaan en de olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de orecchiette met de pesto. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe om alles goed te kunnen mengen. Voeg de spekjes toe en schep ook voorzichtig de rucola door de pasta, kruid met peper en zout. Werk af met parmezaanschilfers.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 g orecchiette
- 30 g pijnboompitten
- 150 g gerookte spekblokjes
- 1 teentje knoflook
- 20 g basilicum
- 30 g parmezaan
- 25 g rucola
- 30 g parmezaanschilfers
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 1093 kcal
- Koolhydraten 71.11 g
- Suikers 5.47 g
- Vetten 61.52 g
- Verzadigde vetten 36.42 g
- Eiwitten 42.94 g
- Vezels 4.94 g
Allergenen Gluten, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.