Orecchiette met gebakken spruitjes en krokant spek

Orecchiette met gebakken spruitjes en krokant spek

Wil je eens spruitjes op een andere manier eten? In plaats van te koken, bak je ze in de pan! Het resultaat is een minder straffe 'koolsmaak' en een lekker krokante buitenkant. Dit moet je proberen! Heerlijk trouwens in combinatie met krokant gebakken spekjes in een romig sausje bij orecchiette. Een meer dan verrassende pastachotel!

Ingrediënten

Ingredientfoto
orecchiette
Ingredientfoto
spruit
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
oregano
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
harde geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orecchiette beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af.
  • Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snij ze in vieren.
  • Verhit een antikleefpan en bak de spekblokjes mooi krokant en schep uit de pan. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes oregano. Smelt de boter in de pan waarin je het spek gebakken hebt en voeg de knoflook en oregano toe. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de spruitjes toe. Roerbak ze 4-5 minuten.
  • Voeg de room en de orecchiette toe aan de pan en schep goed om, kruid met peper en zout. Strooi er de spekblokjes bij en serveer. Werk af met de geraspte kaas.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g orecchiette
  • 300 g spruiten
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g oregano
  • 100 ml lichte room
  • 30 g harde geraspte kaas

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 890 kcal
  • Koolhydraten 76.76 g
  • Suikers 11.67 g
  • Vetten 43.28 g
  • Verzadigde vetten 32.41 g
  • Eiwitten 33.63 g
  • Vezels 9.23 g

Allergenen Gluten, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.