Orecchiette met gebakken spruitjes en krokant spek

Orecchiette met gebakken spruitjes en krokant spek

Wil je eens spruitjes op een andere manier eten? In plaats van te koken, bak je ze in de pan! Het resultaat is een minder straffe 'koolsmaak' en een lekker krokante buitenkant. Dit moet je proberen! Heerlijk trouwens in combinatie met krokant gebakken spekjes in een romig sausje bij orecchiette. Een meer dan verrassende pastaschotel!

Ingrediënten

Ingredientfoto
orecchiette
Ingredientfoto
spruit
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
oregano
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
harde geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orecchiette beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af.
  • Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snij ze in vieren.
  • Verhit een grote antikleefpan zonder vetstof en bak de spekblokjes mooi krokant en schep uit de pan. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes oregano. Smelt de boter in de pan waarin je het spek gebakken hebt en voeg de knoflook en oregano toe. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de spruitjes toe. Roerbak ze 4-5 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Voeg de room en de orecchiette toe aan de pan en schep goed om. Strooi er de spekblokjes bij en kruid met peper en zout. Werk af met de geraspte kaas en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g orecchiette
  • 300 g spruiten
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g oregano
  • ½ potje lichte room
  • 30 g harde geraspte kaas

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 916 kcal
  • Koolhydraten 77.32 g
  • Suikers 12.21 g
  • Vetten 45.79 g
  • Verzadigde vetten 33.97 g
  • Eiwitten 33.99 g
  • Vezels 9.24 g

Allergenen Gluten, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.