Orecchiette met broccoli

Orecchiette met broccoli

Orecchiette en broccoli zijn beste vriendjes! Een heerlijke combinatie, uitgevonden in het zonnige Puglia. Een zalig snel en vegetarisch pasta'tje om van te genieten na een drukke dag. Een Italiaanse klassieker om van te genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
orecchiette
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Voeg de broccoli toe aan het kokende water en laat 5 minuten koken. Schep met een schuimspaan de broccoli uit het kookvocht en laat uitlekken.
  • Breng het water opnieuw aan de kook en voeg de orecchiette toe. Laat 7-9 minuten koken tot de pasta beetgaar is. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij.
  • Pers ondertussen de knoflook. Snij de chilipeper overlangs in twee en schraap er met een koffielepel de zaadjes uit. Snij in fijne blokjes.
  • Zet een grote antikleefpan op het vuur en rooster de pijnboompitten zonder vetstof, totdat ze mooi goudbruin kleuren. Schep uit de pan. Verhit nu de olijfolie en stoof de knoflook 1 minuut. Voeg de broccoliroosjes en chilipeper toe en laat 3-4 minuten bakken.
  • Roer er de gekookte orecchiette, parmezaan en wat kookvocht door. Kruid met peper en zout. Serveer met de pijnboompitjes erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 broccoli
  • 200 g orecchiette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 50 g pijnboompitten
  • 40 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 748 kcal
  • Koolhydraten 77.22 g
  • Suikers 8.5 g
  • Vetten 29.87 g
  • Verzadigde vetten 7.27 g
  • Eiwitten 36.77 g
  • Vezels 13.14 g

Allergenen Gluten, Ei, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.