Orecchiette met broccoli

Orecchiette en broccoli zijn beste vriendjes! Een heerlijke combinatie, uitgevonden in het zonnige Puglia. Een zalig snel en vegetarisch pasta'tje om van te genieten na een drukke dag. Een Italiaanse klassieker om van te genieten!
Ingrediënten

broccoli

orecchiette

knoflook

rode chilipeper

pijnboompit

parmezaan
Bereidingswijze
- Breng een pot gezouten water aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Voeg de broccoli toe aan het kokende water en laat 5 minuten koken. Schep met een schuimspaan de broccoli uit het kookvocht en laat uitlekken.
- Breng het water opnieuw aan de kook en voeg de orecchiette toe. Laat 10-12 minuten koken tot de pasta beetgaar is. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij.
- Pers ondertussen de knoflook. Snij de chilipeper overlangs in twee en schraap er met een koffielepel de zaadjes uit. Snij in fijne blokjes.
- Zet een grote antikleefpan op het vuur en rooster de pijnboompitten zonder vetstof, totdat ze mooi goudbruin kleuren. Schep uit de pan. Verhit nu de olijfolie en stoof de knoflook 1 minuut. Voeg de broccoliroosjes en chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe en laat 3-4 minuten bakken.
- Roer er de gekookte orecchiette, parmezaan en wat kookvocht door. Kruid met peper en zout. Serveer met de pijnboompitjes erover gestrooid.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 broccoli
- 200 g orecchiette
- 1 teentje knoflook
- 1 rode chilipeper
- 30 g pijnboompitten
- 40 g parmezaan
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 685 kcal
- Koolhydraten 75.85 g
- Suikers 8.48 g
- Vetten 24.62 g
- Verzadigde vetten 6.52 g
- Eiwitten 34.07 g
- Vezels 12.78 g
Allergenen Gluten, Noten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.