Orecchiette met broccoli

Orecchiette met broccoli

Orecchiette en broccoli zijn beste vriendjes! Een heerlijke combinatie, uitgevonden in het zonnige Puglia. Een zalig snel en vegetarisch pasta'tje om van te genieten na een drukke dag, bij voorkeur op een terrasje met een glaasje wijn erbij...

Ingrediënten

Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
orecchiette
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
pecorino

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Voeg de broccoli toe aan het kokende water en laat 5 minuten koken. Schep met een schuimspaan de broccoli uit het kookvocht en hou opzij.
  • Breng het water opnieuw aan de kook en voeg de orecchiette toe. Laat 7-9 minuten koken tot de pasta beetgaar is. Giet de pasta af, maar hou een kop van het kookvocht bij.
  • Pel ondertussen de knoflook. Snij de chilipeper overlangs in twee en schraap er met een koffielepel de zaadjes uit. Snij in fijne blokjes.
  • Zet een antikleefpan op het vuur en rooster de pijnboompitten zonder vetstof, totdat ze mooi goudbruin kleuren. Schep uit de pan. Verhit nu de olijfolie samen met de knoflook. Als de olie heet is, schep je de knoflook eruit en voeg je de broccoliroosjes en chilipeper toe en laat 3-4 minuten bakken.
  • Roer er de gekookte orecchiette, geraspte pecorino en wat kookvocht door. Kruid met peper en zout. Serveer met de pijnboompitjes erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 broccoli
  • 200 g orecchiette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 50 g pijnboompitten
  • 40 g pecorino

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 696 kcal
  • Koolhydraten 73.62 g
  • Suikers 5.8 g
  • Vetten 29.51 g
  • Verzadigde vetten 7.27 g
  • Eiwitten 30.83 g
  • Vezels 6.84 g

Allergenen Gluten, Ei, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.