Orecchiette met broccoli-basilicumsaus en mozzarella

Orecchiette met broccoli-basilicumsaus en mozzarella

Een tripje naar het Zuiden met deze snelle, frisse en verrassende pasta met een originele smaakvolle broccoli-basilicumsaus en romige mozzarella om het af te werken. Verrassend gemakkelijk om klaar te maken en dat in 15 minuten. Pasta e basta!

Ingrediënten

Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
orecchiette
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
mozzarella

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, schuimspaan, maatbeker, vergiet, staafmixer en een antikleefpan klaar.
  • Snij de broccoli in roosjes. Giet het hete water in een kookpot en breng opnieuw aan de kook. Voeg een snuf zout toe. Kook de broccoliroosjes 5 minuten.
  • Verhit een antikleefpan en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap.
  • Schep de broccoliroosjes uit het kokende water met een schuimspaan en doe ze in een maatbeker. Hou 1/3de apart. Voeg de orecchiette toe aan het kookwater van de broccoli en laat 10-12 minuten koken.
  • Voeg de pijnboompitten, een gepeld teentje knoflook, de basilicum, het citroensap, 2/3de van de extra vierge olijfolie en een snuf peper en zout toe aan de maatbeker met broccoli. Mix tot een egale massa, voeg eventueel wat kookwater van de pasta toe om beter te kunnen mixen.
  • Scheur de mozzarella in stukjes. Giet de pasta af en schep er de broccolisaus en de apart gehouden broccoliroosjes door. Schep in borden en leg er stukjes mozzarella bij. Bestrooi met de citroenzeste, druppel er de rest van de extra vierge olijfolie over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 broccoli
  • 20 g pijnboompitten
  • ½ citroen
  • 200 g orecchiette
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g basilicum
  • 1 bol mozzarella

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 856 kcal
  • Koolhydraten 76.32 g
  • Suikers 9.53 g
  • Vetten 42.58 g
  • Verzadigde vetten 12.22 g
  • Eiwitten 36.12 g
  • Vezels 13.15 g

Allergenen Noten, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.