Op vel gebakken zeebaars met snelle caponata

Op vel gebakken zeebaars met snelle caponata

Voor dit gerecht deden we onze inspiratie op in de Siciliaanse keuken: een lekker stukje vis, zeebaars, met daarbij een typische Siciliaanse saus: caponata, met tomaat en aubergine. Een heerlijk visgerecht dat doet denken aan zon, zee en strand!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
zeebaarsfilet

Bereidingswijze

  • Snij de ui in plakjes. Pers de knoflook. Was de aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) en snij in blokjes. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm. Snij de kerstomaatjes in twee. Hak de peterselie fijn.
  • Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit 2/3de van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui, aubergine en knoflook aan op een laag vuurtje. Voeg na 10 minuten de kerstomaatjes en de kappertjes toe en laat opnieuw 5 minuten garen. Kruid met peper en zout. Voeg dan de wittewijnazijn en suiker toe.
  • Dep de zeebaars droog en kruid met zout. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de zeebaarsfilets, met de velkant eerst. Draai na 3 minuten voorzichtig om en laat nog 2 minuten bakken.
  • Roer vlak voor het serveren de peterselie door de caponata. Serveer de caponata met de aardappelen en de gebakken zeebaars.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 aubergine
  • 250 g kers­tomaten
  • 10 g blad­peterselie
  • 2 el kappertjes
  • 2 zeebaarsfilets

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte­wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 653 kcal
  • Koolhydraten 52.13 g
  • Suikers 11.03 g
  • Vetten 27.67 g
  • Verzadigde vetten 4.86 g
  • Eiwitten 43.75 g
  • Vezels 12.06 g

Allergenen Vis, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.