Oosterse kipwrap teriyaki

Oosterse kipwrap teriyaki

Hou je van Oosterse smaken? En ben je op zoek naar een snel en lekker gerecht? Je hebt het gevonden! Lekkere kip teriyaki met frisse groentjes in een wrap. Een topmaaltijd voor jong en oud... mét zo goed als geen afwas achteraf, hoera!

Ingrediënten

Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
sojascheut
Ingredientfoto
teriyakisaus

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes en een pan klaar.
  • Snij de komkommer in fijne staafjes. Snij de rode ui in halve ringen. Snij de rode chilipeper fijn (verwijder de zaadjes).
  • Snij de kipfilet in reepjes. Verwarm de olijfolie in de pan en roerbak de reepjes kipfilet gedurende 5 minuten.
  • Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven.
  • Voeg de rode chilipeper en sojascheuten toe aan de pan en roerbak nog 1 minuut. Voeg de teriyakisaus toe en roerbak 1 minuut tot de saus mooi rond de kip kleeft. Kruid met peper en zout.
  • Schep de gewokte kip, de komkommer en uiringen op de wraps. Rol op er serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ komkommer
  • ½ rode ui
  • ½ rode chilipeper
  • 2 kipfilets
  • 4 tortilla's
  • 100 g sojascheuten
  • 2 el teriyakisaus

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 534 kcal
  • Koolhydraten 48.91 g
  • Suikers 5.08 g
  • Vetten 15.22 g
  • Verzadigde vetten 4.62 g
  • Eiwitten 45 g
  • Vezels 2.82 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Sesam, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.