Oosterse boontjes met gehakt en bruine rijst

Oosterse boontjes met gehakt en bruine rijst

Een snel en gemakkelijk wokgerechtje barstensvol smaak: Oosterse boontjes met kruidig gehakt en voedzame rijst erbij. De krokante uitjes erbij maken het af! Een heerlijk doordeweeks gerecht dat je in 25 minuten op tafel zet, maar langer zal blijven nazinderen...

Ingrediënten

Ingredientfoto
bruine rijst
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
varkens­gehakt
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
chilisaus
Ingredientfoto
geroosterde ui

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en voeg de rijst en een snufje zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 20 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de uiteinden van de sperzieboontjes en halveer ze. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de sperzieboontjes toe. Kook 6 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Snij de paprika in reepjes.
  • Verhit de helft van de plantaardige olie in een grote antikleefpan of wok en voeg het gehakt toe. Laat 5 minuten bakken en schep dan uit de pan en hou opzij.
  • Voeg de rest van de plantaardige olie toe aan de pan en stoof de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de champignons en paprika toe. Roerbak voor 3 minuten en voeg dan de voorgekookte boontjes en het gehakt opnieuw toe. Roerbak voor 3 minuten op hoog vuur en voeg de sojasaus en de chilisaus toe. Roer goed om en kruid eventueel nog af met wat peper en zout.
  • Serveer de Oosterse boontjes en het gehakt met de bruine rijst en werk af met de geroosterde uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g bruine rijst
  • 200 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 300 g varkens­gehakt
  • 2 el sojasaus
  • 3 el chilisaus
  • 1 el geroosterde ui

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 948 kcal
  • Koolhydraten 96.65 g
  • Suikers 33.61 g
  • Vetten 41.4 g
  • Verzadigde vetten 12.53 g
  • Eiwitten 42.76 g
  • Vezels 13.53 g

Allergenen Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.