One pot veggie lasagne

One pot veggie lasagne

Zin in lasagne, maar geen tijd om het te maken? Wel, dit is onze snelle én overheerlijke oplossing! De smaken van een vegetarische lasagne, in een originele eenpotsversie. Verwacht je dus ditmaal niet aan laagjes. En toch zal deze lasagne je helemaal lekker warm vanbinnen doen voelen, beloofd!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lasagnevel
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
mascarpone

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Breek de lasagnevellen in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Voeg de ui en knoflook toe en laat 2 minuten stoven.
  • Voeg de gedroogde oregano, cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en de tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout. Schep goed om en voeg de tomatenpassata toe en breng aan de kook.
  • Verkruimel de bouillon boven de kookpot en voeg per persoon 250 milliliter warm water toe. Schep goed om en voeg de in stukjes gebroken lasagnevellen toe. Schep opnieuw om en zet een deksel op de kookpot. Laat 14 minuten garen op een zacht vuur. Roer af en toe. Voeg dan de spinazie toe en roer goed om, tot de spinazie geslonken is.
  • Scheur ondertussen de mozzarella in stukjes en pluk de blaadjes basilicum.
  • Proef of de lasagnevellen gaar zijn. Roer nu de mascarpone door de tomatensaus en kruid af met peper en zout. Haal van het vuur en strooi de stukjes mozzarella bovenop het gerecht. Laat nog 2 minuten rusten en strooi er de blaadjes basilicum over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 lasagnevellen
  • 1 kl gedroogde oregano
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 500 ml tomaten­passata
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 200 g spinazie
  • 125 g mozzarella
  • 10 g basilicum
  • 100 g mascarpone

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 669 kcal
  • Koolhydraten 32.31 g
  • Suikers 14.07 g
  • Vetten 48.96 g
  • Verzadigde vetten 24.57 g
  • Eiwitten 23.1 g
  • Vezels 8.62 g

Allergenen Gluten, Ei, Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.