One pot spaghetti carbonara met courgette

Spaghetti carbonara is natuurlijk een topklassieker uit de Italiaanse keuken. Wij ontdekten dat je deze heerlijke pasta ook simpelweg in 1 grote kookpot kan klaarmaken. Supergemakkelijk toch? En we beloven het je, minstens even lekker en zelfs voedzamer, dankzij de courgette die we aan dit recept toevoegden.
Ingrediënten

courgette

bio-ei

knoflook

bladpeterselie

gerookt spek

spaghetti

lichte room

parmezaan
Bereidingswijze
- Rasp de courgette met een grove rasp. Scheid het eiwit van de dooiers (het eiwit heb je niet nodig in dit recept). Pers de knoflook. Hak de bladpeterselie heel fijn. Breng per persoon 300 milliliter water aan de kook in een waterkoker.
- Zet een grote kookpot op het vuur en verhit de olijfolie. Voeg de spekjes toe en laat 4 minuten bakken. Schep regelmatig om. Voeg dan de geraspte courgette en de knoflook toe. Laat nog 2 minuten bakken en giet er dan het heet water bij en voeg de spaghetti toe. Roer goed om, zodat de spaghetti onderstaat. Breng aan de kook en laat 12 minuten pruttelen. Roer regelmatig om.
- Meng ondertussen de eidooiers, room, fijngehakte bladpeterselie, peper, zout en 3/4de van de geraspte parmezaan in een kommetje. Controleer of de pasta gaar is, haal de kookpot van het vuur en roer er het eimengsel door. Serveer met de rest van de parmezaan erover gestrooid.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 courgette
- 2 bio-eieren
- 1 teentje knoflook
- 10 g bladpeterselie
- 150 g gerookt spek
- 200 g spaghetti
- 100 ml lichte room
- 40 g parmezaan
Uit jouw keuken
- 1 kl olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 1058 kcal
- Koolhydraten 78.01 g
- Suikers 14.3 g
- Vetten 53.26 g
- Verzadigde vetten 39.16 g
- Eiwitten 45.32 g
- Vezels 5.91 g
Allergenen Ei, Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.