One pot pasta met chorizo, kerstomaatjes en spinazie

One pot pasta met chorizo, kerstomaatjes en spinazie

Volkoren penne, chorizo, kerstomaatjes en spinazie gaan allemaal samen in 1 kookpot en sudderen tot een heerlijk éénpansgerecht, met smaken die allemaal perfect bij elkaar passen! Heel weinig werk, gemakkelijk en klaar in 15 minuten. Zo gemakkelijk kan lekker koken zijn!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
chorizo
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
volkoren penne
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, maatbeker en een grote kookpot klaar.
  • Neem per persoon 250 milliliter heet water en los er de kippenbouillon in op. Halveer de kerstomaten. Pers de knoflook. Snij de chorizo in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote kookpot en voeg de chorizo toe. Laat 3 minuten bakken en voeg dan de chilivlokken (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en de knoflook toe. Laat 1 minuut bakken.
  • Voeg 2/3de van de kerstomaten, de kippenbouillon en de volkoren penne toe. Breng aan de kook en laat 8 minuten pruttelen.
  • Controleer of de pasta gaar is en voeg dan de rest van de kerstomaatjes en de geraspte kaas toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus nog 3 minuten inkoken.
  • Haal de pot van het vuur en roer er de spinazie door en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 250 g kers­tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g chorizo
  • 1 kl chilivlokken
  • 200 g volkoren penne
  • 30 g harde geraspte kaas
  • 100 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 697 kcal
  • Koolhydraten 70.68 g
  • Suikers 4.42 g
  • Vetten 29.75 g
  • Verzadigde vetten 11.02 g
  • Eiwitten 31.24 g
  • Vezels 12.34 g

Allergenen Selderij, Lactose, Soja, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.