One pot noedels met champignons en courgette

Een heerlijke kom sobanoedels, met smaken die mooi in balans zijn: zout, zuur, pittig en een toets zoet. Zoals het hoort in de Aziatische keuken. Dit gerecht maak je in één kookpot klaar en zet je in 15 minuten op tafel. Simpel, vegetarisch en goed. Genieten!
Ingrediënten

champignon

courgette

gember

lente-uitje

sobanoedel

limoen

sojasaus

honing

chilivlokken

sesamolie

geroosterde ui
Bereidingswijze
- Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, rasp, mes en kookpot klaar.
- Snij de champignons in plakjes. Snij de courgette in de lengte in twee en snij dan in plakjes. Schil en rasp de gember. Snij de lente-ui in ringen, hou het witte en groene deel gescheiden.
- Verhit de arachideolie in de kookpot en voeg de champignons, courgette, gember en het wit van de lente-ui toe. Roerbak 4 minuten.
- Schenk er per persoon 250 milliliter water bij, voeg de sobanoedels toe. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 5-6 minuten pruttelen.
- Pers het sap van de limoen. Voeg de sojasaus, honing, chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en sesamolie toe. Laat nog 1 minuut doorkoken. Proef en voeg naar smaak limoensap toe.
- Schep in kommetjes, werk af met het groen van de lente-ui en geroosterde uitjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 250 g champignons
- ½ courgette
- 20 g gember
- 2 lente-uitjes
- 125 g sobanoedels
- ½ limoen
- 4 el sojasaus
- 1 stick honing
- 1 kl chilivlokken
- 1 el sesamolie
- 3 el geroosterde uitjes
Uit jouw keuken
- 2 el arachideolie
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 666 kcal
- Koolhydraten 68.79 g
- Suikers 21.54 g
- Vetten 34.17 g
- Verzadigde vetten 8.22 g
- Eiwitten 17.28 g
- Vezels 5.72 g
Allergenen Gluten, Soja, Sesam, Noten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.