One pot lasagne

Zin in lasagne, maar geen tijd om het te maken? Wel, dit is onze snelle én overheerlijke oplossing! De smaken van lasagne, in een originele eenpotsversie. Verwacht je dus ditmaal niet aan laagjes, maar toch zal deze lasagne je helemaal lekker warm vanbinnen doen voelen, beloofd!
Ingrediënten

ui

knoflook

lasagnevel

gemengd gehakt

gedroogde oregano

tomatenpuree

tomatenpassata

runderbouillonblokje

mozzarella

basilicum

mascarpone
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn en pers de knoflook. Breek de lasagnevellen in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Voeg de ui en knoflook toe en laat 2 minuten stoven. Voeg dan het gemengd gehakt toe. Bak 5 minuten.
- Voeg de gedroogde oregano en de tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout. Schep goed om en voeg de tomatenpassata toe en breng aan de kook.
- Verkruimel de bouillon boven de kookpot en voeg per persoon 250 milliliter warm water toe. Schep goed om en voeg de in stukjes gebroken lasagnevellen toe. Schep opnieuw om en zet een deksel op de kookpot. Laat 15-17 minuten garen op een zacht vuur. Roer af en toe.
- Scheur ondertussen de mozzarella in stukjes en pluk de blaadjes basilicum.
- Proef of de lasagnevellen gaar zijn. Roer nu de mascarpone door de tomatensaus en kruid af met peper en zout. Haal van het vuur en strooi de stukjes mozzarella bovenop het gerecht. Laat nog 2 minuten rusten en strooi er de blaadjes basilicum over en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 lasagnevellen
- 300 g gemengd gehakt
- 1 kl gedroogde oregano
- ½ blikje tomatenpuree
- 500 ml tomatenpassata
- ½ runderbouillonblokje
- 60 g mozzarella
- 10 g basilicum
- 100 g mascarpone
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 824 kcal
- Koolhydraten 32.97 g
- Suikers 11.36 g
- Vetten 59.96 g
- Verzadigde vetten 27.59 g
- Eiwitten 38.55 g
- Vezels 5.48 g
Allergenen Gluten, Ei, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.