One pot curry met kip en zoete aardappel

One pot curry met kip en zoete aardappel

Zin in een snelle en gemakkelijke curry? Zoek niet verder, want deze zalige Indisch geïnspireerde curry met kip, wortel en zoete aardappel is helemaal top! Alles gaat in 1 pot en moet 15 minuten pruttelen, dat is het. Zo gemakkelijk en zo lekker, genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
garam masala

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Schil de wortelen en snij in dunne schijfjes. Pers de knoflook. Snij de kipfilets in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg de uiringen toe. Stoof 3 minuten en voeg de knoflook, het currypoeder en de kippenblokjes toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de blokjes zoete aardappel en de wortelen toe. Roerbak nog 2 minuten en voeg de tomatenpuree, de kokosmelk en per persoon 200 milliliter water toe.
  • Breng aan de kook en laat 20-25 minuten pruttelen op een zacht vuur. Snij ondertussen de lente-ui in ringen.
  • Controleer of de groenten gaar zijn. Roer de garam masala door de curry. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de curry en werk af met lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilets
  • 2 kl curry­poeder
  • 1 blikje tomaten­puree
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 lente-uitjes
  • 2 kl garam masala

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 634 kcal
  • Koolhydraten 33.4 g
  • Suikers 16.53 g
  • Vetten 35.65 g
  • Verzadigde vetten 20.56 g
  • Eiwitten 41.06 g
  • Vezels 8.98 g

Allergenen Mosterd, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.