Omelet met regenbooggroenten en geitenkaas

Hoe meer verschillende kleuren groenten je eet, hoe meer gezonde en goede voedingsstoffen je binnenkrijgt. Dat geldt zeker voor deze supergezonde omelet met een regenboog aan groenten en frisse geitenkaas. Een vitaminebommetje!
Ingrediënten

courgette

gele paprika

kerstomaat

knoflook

rode ui

champignon

bio-ei

geitenkaas

slamix
Bereidingswijze
- Snij de courgette in blokjes van 1 cm. Snij de gele paprika in reepjes. Halveer de kerstomaatjes. Pers de knoflook. Snij de rode ui in plakjes. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
- Breek de eieren in een kom en klop los. Kruid met peper en zout.
- Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de rode ui, gele paprika, de courgetteblokjes, knoflook en champignons aan gedurende 3 minuten. Schep uit de pan.
- Verhit de rest van de olijfolie in de pan en schenk er het eimengsel bij. Zorg dat het ei goed verspreid is over de pan en schep er meteen de gestoofde groenten en de kerstomaatjes op. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 8-10 minuten zachtjes garen. Controleer regelmatig of de frittata gaar is.
- Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Verdeel er de geitenkaas over. Snij in spieën en serveer met de sla.
Ingrediënten voor 2 personen
- ½ courgette
- 1 gele paprika
- 125 g kerstomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
- 125 g champignons
- 4 bio-eieren
- 100 g geitenkaas
- 100 g slamix
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 480 kcal
- Koolhydraten 16.62 g
- Suikers 13.95 g
- Vetten 33.96 g
- Verzadigde vetten 10.29 g
- Eiwitten 24.92 g
- Vezels 7.57 g
Allergenen Ei, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.