Omelet met regenbooggroenten en geitenkaas

Omelet met regenbooggroenten en geitenkaas

Hoe meer verschillende kleuren groenten je eet, hoe meer gezonde en goede voedingsstoffen je binnenkrijgt. Dat geldt zeker voor deze supergezonde omelet met een regenboog aan groenten en frisse, ambachtelijk gemaakte geitenkaas. Een vitaminebommetje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
zachte geitenkaas
Ingredientfoto
gemengde sla

Bereidingswijze

  • Snij de courgette in blokjes van 1 cm. Snij de gele paprika in reepjes. Halveer de kerstomaatjes. Pers de knoflook. Snij de rode ui in plakjes. Snij de champignons in plakjes.
  • Breek de eieren in een kom en klop los. Kruid met peper en zout.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de rode ui, gele paprika, de courgetteblokjes, knoflook en champignons aan gedurende 3 minuten. Schep uit de pan.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en schenk er het eimengsel bij. Zorg dat het ei goed verspreid is over de pan en schep er meteen de gestoofde groenten en de kerstomaatjes op. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 8-10 minuten zachtjes garen. Controleer regelmatig of de frittata gaar is.
  • Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Verdeel er de geitenkaas over. Snij in spieën en serveer met de sla.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ courgette
  • 1 gele paprika
  • 125 g kers­tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 125 g champignons
  • 4 eieren
  • 110 g zachte geitenkaas
  • 1 zakje gemengde sla

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 479 kcal
  • Koolhydraten 14.9 g
  • Suikers 12.62 g
  • Vetten 34.83 g
  • Verzadigde vetten 10.85 g
  • Eiwitten 25.12 g
  • Vezels 6.77 g

Allergenen Ei, Gluten, Sulfiet, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.