Normandische kip met geroosterde aardappelen

Normandische kip met geroosterde aardappelen

Een heerlijk stoofpotje uit het Noorden van Frankrijk: Normandische kip! De combinatie van de malse kip, champignons én een appeltje in een romig sausje is heerlijk. Daarbij komen krokante geroosterde aardappelen, genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de champignons in plakjes. Schil de appel en snij in stukjes. Snij de ui fijn. Snij de kipfilets in de lengte in 2 of 3 repen.
  • Smelt de helft van de boter in een stoofpot en voeg de kipfilets toe. Kruid met peper en zout. Laat 2 minuten aan elke kant bakken op hoog vuur. Schep uit de stoofpot en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Smelt de rest van de boter in de kookpot en voeg de ui, champignons en appelblokjes toe. Laat 5 minuten bakken. Roer regelmatig om. Pluk ondertussen de blaadjes van de takjes dragon en hak fijn.
  • Strooi de bloem over de champignons, roer goed om en schenk er de witte wijn bij. Roer goed om en voeg de suiker toe. Verkruimel er de kippenbouillon bij en schenk er per persoon 100 milliliter water bij. Voeg de gebakken kipfilets toe en laat 8 minuten pruttelen.
  • Kruid met peper en zout en voeg de room toe. Roer goed om en laat nog 2 minuten opwarmen. Roer er de dragon door.
  • Serveer de Normandische kip met de geroosterde aardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 250 g champignons
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 2 kipfilets
  • 10 g dragon
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 923 kcal
  • Koolhydraten 69.14 g
  • Suikers 22.15 g
  • Vetten 44.56 g
  • Verzadigde vetten 20.11 g
  • Eiwitten 46.65 g
  • Vezels 12.44 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.