Noedelsalade met kippengehakt en krokante gember

Noedelsalade met kippengehakt en krokante gember

Een snelle frisse en toch vullende salade? Dan hebben we een lekkere suggestie voor jou: een heerlijke noedelsalade met kruidig kippengehakt, geserveerd in leuke 'kommetjes' van sla, afgewerkt met krokant gebakken gember (een revelatie!) en zoete chilisaus. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rijstnoedel
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
vissaus
Ingredientfoto
chilisaus

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel en een grote antikleefpan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en voeg de rijstnoedels en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 3 minuten. Roer regelmatig om. Giet af, spoel met warm water en laat uitlekken.
  • Verhit de helft van de olie in een grote antikleefpan. Voeg het gehakt toe en roerbak 5 minuten tot het gehakt gaar is.
  • Schil en snij ondertussen de gember in fijne plakjes en dan in fijne reepjes. Maak de blaadjes los van de little gem. Pluk de blaadjes munt. Pers het sap van de helft van de limoen, snij de andere helft in partjes.
  • Voeg het limoensap, de vissaus en de suiker toe en roerbak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur en roer er de munt door. Schep de gehaktmengeling in de blaadjes little gem.
  • Verhit de rest van de olie in de pan op hoog vuur en bak de reepjes gember krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi over de kip. Serveer samen met de rijstnoedels, de chilisaus en een partje limoen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g rijstnoedels
  • 300 g kippengehakt
  • 20 g gember
  • 2 little gems
  • 10 g munt
  • 1 limoen
  • 2 el vissaus
  • 2 el chilisaus

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 el bruine suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 728 kcal
  • Koolhydraten 86.86 g
  • Suikers 23.54 g
  • Vetten 25.78 g
  • Verzadigde vetten 5.17 g
  • Eiwitten 36.07 g
  • Vezels 2.18 g

Allergenen Gluten, Ei, Vis, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.