Noedels met varkenshaasje en spinazie

Noedels met varkenshaasje en spinazie

Vijfkruidenpoeder is een traditioneel ingrediënt in de Chinese keuken. Het bestaat uit kaneel, steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel en bevat de vijf smaakgroepen zoet, zout, bitter, zuur en umami. Je hebt er slechts een klein beetje van nodig om een gerecht meteen op smaak te brengen. Probeer deze noedels eens met een kruidig varkenshaasje en spinazie, super smaakvol!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
sesamolie
Ingredientfoto
pinda
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
Chinees vijfkruidenpoeder
Ingredientfoto
rijstnoedel
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Pers de knoflook. Meng de sojasaus, honing, sesamolie en de knoflook. Zet opzij. Hak de pinda's grof.
  • Dep het varkensvlees droog. Meng de helft van de arachideolie met het Chinees vijfkruidenpoeder en bestrijk hiermee het vlees.
  • Verwarm de rest van de arachideolie in een grote antikleefpan. Korst het varkenshaasje rondom aan en verlaag dan het vuur. Laat het varkenshaasje 10-12 minuten bakken, draai het regelmatig een kwart om.
  • Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en laat 2 minuten koken. Voeg de spinazie toe, roer goed om, laat nog 1 minuut garen. Giet af en laat uitlekken.
  • Snij het vlees in plakjes. Meng de sojasausdressing door de noedels met spinazie. Kruid met peper en serveer met de pinda's erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 1 el sesamolie
  • 30 g pinda's
  • 300 g varkens­haasje
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 150 g rijstnoedels
  • 200 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 805 kcal
  • Koolhydraten 72.8 g
  • Suikers 8.17 g
  • Vetten 35.96 g
  • Verzadigde vetten 6.83 g
  • Eiwitten 46.72 g
  • Vezels 4.24 g

Allergenen Gluten, Soja, Sesam, Noten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.