Noedels met rundsgehakt en broccoli

Noedels met rundsgehakt en broccoli

Een heerlijk snel en eenvoudig wokgerecht, boordevol smaak! Het rundsgehakt wordt lekker krokant gebakken, samen met knoflook en gember. Daarbij komen dan broccoliroosjes en een heerlijk sausje op basis van ketjap manis en eiernoedels. Dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
eiernoedel
Ingredientfoto
ketjap manis

Bereidingswijze

  • Snij de broccoli in kleine roosjes. Pers de knoflook, schil en rasp de gember. Snij de lente-ui in ringen. Hou het witte en groene deel gescheiden. Halveer de rode chilipeper, verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij in fijne halve ringetjes.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de broccoliroostjes toe en laat 5 minuten koken.
  • Verhit de arachideolie in een grote pan of wok. Voeg de knoflook, gember en het wit van de lente-ui toe. Roerbak 2 minuten. Voeg dan het gehakt toe en roerbak 4 minuten op hoog vuur.
  • Schep ondertussen de broccoli uit de kookpot met een schuimspaan. Hou even apart. Voeg nu de eiernoedels toe aan het kokende water en laat 3 minuten koken. Giet af en laat uitlekken.
  • Voeg de ketjap manis en de broccoliroosjes toe aan de wok. Roerbak nog 3 minuten. Kruid met peper.
  • Serveer de noedels met het gehakt en de broccoli. Werk af met de rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en het groen van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • ½ rode chilipeper
  • 300 g runds­gehakt
  • 150 g eiernoedels
  • 2 el ketjap manis

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 711 kcal
  • Koolhydraten 72.34 g
  • Suikers 20.39 g
  • Vetten 24.69 g
  • Verzadigde vetten 1.21 g
  • Eiwitten 43.38 g
  • Vezels 9.18 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Vis, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.