Nasi goreng met kip

Nasi goreng met kip

Nasi goreng is gebakken rijst op Indonesische wijze. Een heerlijk kommetje comfort food met veel groentjes erbij en kip. Simpel en snel, maar dat smaakt soms des te beter! Geniet ervan.

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
mini-paksoi
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
Chinees vijfkruidenpoeder
Ingredientfoto
sojascheut
Ingredientfoto
sojasaus

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de paksoi in reepjes. Snij de rode paprika in blokjes. Schil de wortelen en snij ze in fijne reepjes of rasp ze met een grove rasp. Pers de knoflook. Snij de lente-uitjes in ringetjes, hou het groene en witte gedeelte gescheiden. Schil en rasp de gember. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en klop het los. Snij de kip in blokjes.
  • Verhit 1/3de van de arachideolie in een wok of grote antikleefpan en roerbak de blokjes kip 5 minuten. Kruid ze met peper en zout en schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit opnieuw 1/3de van de arachideolie en voeg de paksoi, rode paprika, wortel en het witte deel van de lente-ui toe. Roerbak gedurende 3 minuten en voeg dan de gember, knoflook en het Chinees vijfkruidenpoeder toe. Roerbak nog 3 minuten.
  • Voeg nu de gekookte rijst en de kipblokjes toe en schep alles goed door elkaar. Roerbak voor 3 minuten en voeg het losgeklopte ei toe. Roerbak voor 2 minuten, tot het ei gestold is. Roer er de sojascheuten en de sojasaus door en breng op smaak met peper en zout. Serveer en werk af met het groen van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 mini-paksoi
  • 1 rode paprika
  • 2 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 1 bio-ei
  • 2 kipfilets
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 100 g sojascheuten
  • 2 el sojasaus

Uit jouw keuken

  • 3 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 793 kcal
  • Koolhydraten 80.53 g
  • Suikers 14.67 g
  • Vetten 27.8 g
  • Verzadigde vetten 4.69 g
  • Eiwitten 50.51 g
  • Vezels 9.66 g

Allergenen Gluten, Soja, Ei, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.