Nachos met snelle chili con carne

Nachos met snelle chili con carne

Ola! We hebben een leuke, snelle versie van de Mexicaanse topper chili con carne voor jou in petto! Die smaakt niet alleen voortreffelijk, het wordt ook nog eens geserveerd met krokant gebakken, cheesy nachos! Een snel feestmaal voor jong en oud!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
rode bonen
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
jalapeñopeper
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: verwarm de grill van de oven voor. Bedek een bakplaat met bakpapier. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, een mes en een stoofpot klaar.
  • Verhit de helft van de olijfolie in de stoofpot en voeg het gehakt toe. Laat 4 minuten bakken en snij ondertussen de rode paprika in blokjes. Snij de lente-ui in ringen, hou het witte en groene deel gescheiden. Laat de bonen uitlekken.
  • Voeg de rode paprika, het wit van de lente-ui, komijn en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe. Laat 3 minuten bakken en voeg dan de tomatenblokjes en rode bonen toe. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Snij de tortilla's in driehoekjes. Snij de jalapeño in ringen. Schik de tortilladriehoekjes op de bakplaat. Besprenkel met de rest van de olijfolie, bestrooi met de Mexicaanse kruiden, strooi er de cheddarkaas over en leg de jalapeño pepers erbij. Zet 3-4 minuten onder de grill van de oven, tot de kaas mooi gesmolten is.
  • Haal de bakplaat uit de oven. Serveer de chili con carne met de nacho's en werk af met het groen van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • ½ blik rode bonen
  • 2 kl komijn
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 2 tortilla's
  • 1 jalapeñopeper
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 40 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 816 kcal
  • Koolhydraten 57.27 g
  • Suikers 9.22 g
  • Vetten 44.04 g
  • Verzadigde vetten 15.49 g
  • Eiwitten 44 g
  • Vezels 7.49 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.