Moussaka lasagne

Moussaka lasagne

Twee topklassiekers die samengevoegd een 'match in heaven' blijken te zijn. We maken een lasagne van de typsiche moussaka ingrediënten: een lekkere vlezige tomatensaus, plakjes geroosterde aubergine en bechamelsaus. Een bommetje, maar o zo lekker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
lasagnevel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine in dunne plakken. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakken aubergine. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de courgette in kleine blokjes.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de ui, knoflook en courgette toe. Laat de ui glazig worden en voeg dan het gehakt toe. Kruid met peper en zout. Schep regelmatig om. Voeg de oregano en de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten pruttelen.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk de melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Meng er de helft van de gratinkaas door, blijf roeren tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Schep 1/3de van de tomaten-gehaktsaus in een ovenschaal en schik hier de helft van de aubergineplakjes op. Leg er de helft van de vellen lasagne over, leg ze mooi naast elkaar zodat ze niet overlappen. Schep hier opnieuw 1/3de van de tomaten-gehaktsaus op en schik de rest van de aubergineplakjes erop. Bedek met de rest van de lasagnevellen en schep er een laatste laag tomaten-gehaktsaus op. Giet hierop de kaassaus en strooi er de rest van de kaas over. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 80 g gratinkaas
  • 4 lasagnevellen

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1180 kcal
  • Koolhydraten 93.83 g
  • Suikers 26.24 g
  • Vetten 62.41 g
  • Verzadigde vetten 27.42 g
  • Eiwitten 57.3 g
  • Vezels 11.74 g

Allergenen Lactose, Gluten, Ei, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.