Minestrone met orzo en spek

Minestrone met orzo en spek

Minestrone is een heerlijke Italiaanse maaltijdsoep. Wij bedachten een lekker vullende versie met orzo pasta, een goede portie groenten en spek. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
groene paprika
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
orzo
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de selder en groene paprika in fijne blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de spekblokjes krokant. Voeg dan de fijngesneden ui en knoflook toe en laat 2 minuten stoven. Voeg de blokjes wortel, selder, groene paprika en Italiaanse kruiden toe en laat nog 5 minuten stoven. Voeg per persoon 500 milliliter warm water en de runderbouillon toe. Voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
  • Voeg dan de aangegeven hoeveelheid orzo toe en laat opnieuw 10 à 12 minuten pruttelen, roer regelmatig om! Snij de peterselie fijn. Strooi de parmezaan en peterselie over de soep en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 1 groene paprika
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 runder­bouillonblokje
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 100 g orzo
  • 10 g blad­peterselie
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 844 kcal
  • Koolhydraten 61.19 g
  • Suikers 18.92 g
  • Vetten 41.49 g
  • Verzadigde vetten 31.25 g
  • Eiwitten 32.13 g
  • Vezels 13.33 g

Allergenen Selderij, Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.