Midden-Oosterse wortelpuree met kippenballetjes en chermoula

Midden-Oosterse wortelpuree met kippenballetjes en chermoula

Middle East meets West! We maken een originele wortelpuree in combinatie met kruidige kippengehaktballetjes en chermoula. Dat is een Marokkaanse kruidensaus die als marinade maar dus ook als topping kan gebruikt worden voor dit heerlijke gerecht.

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
komijn

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Schil ook de wortelen en snij ze in blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook samen gaar in 18-20 minuten.
  • Snij de sjalot fijn. Doe het gehakt in een kom en meng met de sjalot, ras el hanout en peper en zout. Rol met vochtige handen gehaktballetjes.
  • Schil en rasp de gember en de knoflook. Was en rasp de schil van de citroen. Hak de bladpeterselie en koriander fijn. Doe de gember, knoflook, citroenzeste, de helft van de komijn, de groene kruiden, peper en zout in een kommetje en meng goed. Roer er de extra vierge olijfolie en enkele druppels citroensap door. Dit is de chermoula.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de kippengehaktballetjes rondom.
  • Giet de aardappelen en wortelen af en stamp tot een puree. Meng er de boter, de rest van de komijn, nootmuskaat en peper en zout door.
  • Serveer de wortelpuree met de gehaktballetjes en werk af met de chermoula.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 6 wortelen
  • 1 sjalot
  • 300 g kippengehakt
  • 1 kl ras el hanout
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 10 g blad­peterselie
  • 10 g koriander
  • 2 kl komijn

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 859 kcal
  • Koolhydraten 71.35 g
  • Suikers 18.91 g
  • Vetten 41.52 g
  • Verzadigde vetten 11.13 g
  • Eiwitten 41.47 g
  • Vezels 20.56 g

Allergenen Lactose, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.