Midden-Oosterse burger met wortelfrietjes

Midden-Oosterse burger met wortelfrietjes

Een klassieke hamburger is lekker, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden! Wij geven de klassieke hamburger een Midden-Oosterse make-over, met heerlijk kruidig lamsgehakt en pittige harissa, een feta-yoghurtsausje en daarbij lekker gezonde wortelfrietjes met komijn. Werkelijk een hamburger van duizend-en-één nachten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
lams­gehakt
Ingredientfoto
harissa
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
Griekse yoghurt
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik de wortelfrietjes naast elkaar. Strooi de komijn over de frietjes, kruid met peper en zout en besprenkel met de helft van de olijfolie.
  • Snij de komkommer en rode ui in plakjes. Doe ze in een kommetje samen met de wittewijnazijn. Kook per persoon 100 milliliter water en schenk op de komkommer en rode ui. Laat 10 minuten marineren, doe dan in een vergiet en laat uitlekken.
  • Doe het lamsgehakt en de harissa in een kom. Als je niet van pikant houdt, voeg dan wat minder toe. Kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en vorm per persoon een hamburger.
  • Pluk de blaadjes munt en hak fijn. Verkruimel de feta. Doe de yoghurt in een kom en meng er de fijngehakte munt en verkruimelde feta door. Kruid met peper en zout.
  • Snij de hamburgerbroodjes open. Rooster de binnenkanten kort in een antikleefpan. Doe de rest van de olijfolie in de pan en bak de hamburgers mooi aan, ongeveer 5 minuten per kant.
  • Bestrijk één helft van het hamburgerbroodje met het yoghurt-fetasausje. Schik de hamburgers erop en doe er dan de uitgelekte komkommer en rode ui op en vervolgens de rucola. Sluit de hamburgerbroodjes. Serveer met de wortelfrietjes en de rest van het yoghurt-fetasausje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 wortelen
  • 1 kl komijn
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui
  • 200 g lams­gehakt
  • 1 kl harissa
  • 10 g munt
  • 100 g feta
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 2 hamburger­broodjes
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 757 kcal
  • Koolhydraten 49.74 g
  • Suikers 24.87 g
  • Vetten 43.98 g
  • Verzadigde vetten 16.33 g
  • Eiwitten 38.27 g
  • Vezels 9.42 g

Allergenen Lactose, Gluten, Ei, Soja, Sesam, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.