Midden-Oosters groentestoofpotje

Zin in een smakelijke vitamineboost? Probeer dit heerlijke Midden-Oosterse vegetarische stoofpotje met venkel, ui, kikkererwten, aardappelen en olijven maar eens! Alles gaat in 1 kookpot, of tajine (als je die hebt!), lekker gemakkelijk. Het gerecht wordt geserveerd met een heerlijk fris yoghurtsausje. Dat gaat smaken!
Ingrediënten

ui

venkel

vastkokende aardappel

komijn

tomatenpassata

harissa

koriander

magere Griekse yoghurt

kikkererwten

zwarte olijf
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn. Snij de venkel in fijne blokjes. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes van 1 centimeter.
- Verhit de olijfolie in een stoofpot of tajine (als je er een hebt) en voeg de ui, venkel en de helft van de komijn toe. Stoof 3 minuten en voeg dan de tomatenpassata, de aardappelblokjes en de harissa (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roer goed om, breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen onder deksel. Roer regelmatig om, voeg eventueel enkele eetlepels water toe.
- Pluk de blaadjes koriander. Snij de helft daarvan fijn. Doe de yoghurt in een kommetje en meng er de fijngesneden koriander, de rest van de komijn, de extra vierge olijfolie en peper en zout door.
- Laat de kikkererwten uitlekken. Controleer of de aardappelen gaar zijn. Roer dan de kikkererwten door de stoofpot. Voeg ook de zwarte olijven toe. Laat kort doorwarmen en kruid met peper en zout.
- Serveer het stoofpotje met de yoghurt. Werk af met de rest van de korianderblaadjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 venkel
- 400 g vastkokende aardappelen
- 2 kl komijn
- 500 ml tomatenpassata
- 1 kl harissa
- 10 g koriander
- 1 potje magere Griekse yoghurt
- ½ blik kikkererwten
- 30 g zwarte olijven
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 642 kcal
- Koolhydraten 73.89 g
- Suikers 10.02 g
- Vetten 25.02 g
- Verzadigde vetten 4.46 g
- Eiwitten 22.08 g
- Vezels 18.59 g
Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.