Mexicaanse vistaco's met geroosterde tomatensalsa

Mexicaanse vistaco's met geroosterde tomatensalsa

Ooit al eens Mexicaanse taco's geproefd met vis? Dit is je kans om kennis te maken met deze heerlijke variatie! We maken lekkere visnuggets met een pittig en krokant korstje met daarbij een geroosterde tomatensalsa, die barst van smaken. Een originele manier om kinderen vis te laten eten, mes en vork verboden!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
koolvisfilet
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
lichte zure room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kerstomaten, pel en snij de rode ui in 8 partjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de tomaten en rode ui hierover. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in de oven.
  • Snij de koolvisfilets in blokjes en dep droog. Meng de Mexicaanse kruidenmix met de bloem en doe in een kommetje. Doe ook het ei en het paneermeel elk in een kommetje. Klop het ei los. Dip de visblokjes eerst in de kruidenmix met bloem, dan in het losgeklopte ei en tenslotte in het paneermeel.
  • Snij de komkommer in blokjes. Pers de limoen uit. Pluk de blaadjes koriander.
  • Verwarm de rest van de olijfolie in een grote pan en bak de visblokjes rondom goudgeel.
  • Meng de geroosterde kerstomaatjes, de rode ui, de komkommer, de korianderblaadjes (hou enkele apart voor de afwerking) en het sap van de limoen door elkaar tot een salsa. Kruid met peper en zout.
  • Verwarm de tortilla's in een droge pan of de microgolfoven. Schep er de visblokjes op, samen met de salsa. Werk af met een lepel zure room en blaadjes koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 125 g kers­tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 koolvisfilets
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • ½ komkommer
  • ½ limoen
  • 10 g koriander
  • 4 tortilla's
  • ½ potje lichte zure room

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 872 kcal
  • Koolhydraten 77.49 g
  • Suikers 10.52 g
  • Vetten 39.92 g
  • Verzadigde vetten 11.23 g
  • Eiwitten 44.14 g
  • Vezels 6.17 g

Allergenen Vis, Ei, Sulfiet, Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.