Mexicaanse shakshuka

Mexicaanse shakshuka

Een originele variatie op shakshuka, een stoofpotje met tomaat en eieren dat oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. We maken er een Mexicaanse versie van, met een pittige tomatensaus, afgewerkt met verse tomatensalsa, koriander en cheddarkaas. Verrassend lekker, zeker als je de tortilla's gebruikt om in het sausje te soppen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Snij de rode ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de helft van de fijngesneden ui en de rode paprika toe. Roerbak 2 minuten. Voeg de Mexicaanse kruidenmix toe en roer om.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen op een matig vuur.
  • Snij ondertussen de tomaat in blokjes. Snij de koriander fijn. Meng de rest van de rode ui met de tomatenblokjes, de helft van de fijngesneden koriander, de wittewijnazijn, de helft van de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), peper en zout.
  • Kruid de tomatensaus met peper, zout en eventueel cayennepeper. Maak kuiltjes in de tomatensaus en breek er de eieren in. Zet een deksel op de pot en laat 5 minuten garen, tot het eiwit gestold is.
  • Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven of in een droge pan. Snij ze in driehoekjes.
  • Serveer de Mexicaanse shakshuka met de tomatensalsa en de tortillapuntjes. Strooi er de rest van de koriander en de cheddarkaas over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 tomaat
  • 10 g koriander
  • 4 bio-eieren
  • 4 tortilla's
  • 30 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 645 kcal
  • Koolhydraten 59.29 g
  • Suikers 12.02 g
  • Vetten 29.43 g
  • Verzadigde vetten 10.42 g
  • Eiwitten 28.45 g
  • Vezels 8.44 g

Allergenen Ei, Gluten, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.