Mexicaanse salade met kip en zelfgemaakte tortillachips

Mexicaanse salade met kip en zelfgemaakte tortillachips

Wat zijn we fan van de Mexicaanse keuken! Zo'n heerlijke smaakbommetjes, maar helaas, vaak zijn het ook wel caloriebommetjes... Dan is deze heerlijke salade een mooi compromis: kruidige reepjes kip, lekker veel groentjes in alle kleuren van de regenboog, een friszure dressing én zelfgemaakte krokante tortillachips. Op en top Mexicaanse smaken in een heerlijke lichte salade!

Ingrediënten

Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
avocado
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
lichte zure room

Bereidingswijze

  • Pers het sap van de helft van de limoen. Snij de andere helft in partjes. Maak de blaadjes los van de little gem. Snij de rode ui in fijne plakjes. Snij de gele paprika in blokjes. Schil en snij de avocado in blokjes. Besprenkel de avocado met het limoensap en kruid met peper en zout. Pluk de blaadjes koriander.
  • Doe de olie en de Mexicaanse kruidenmix in een kommetje en meng goed. Bestrijk de tortilla aan 1 kant met de helft van dit mengsel. Snij de kipfilet in reepjes en haal ze door de andere helft van het kruidenoliemengsel.
  • Verhit een grote antikleefpan en leg de tortilla, met de oliekant naar beneden in de pan. Laat 2 minuten krokant bakken, draai dan om en laat nog 1 minuut bakken. Schep uit de pan en laat even rusten. Voeg de gemarineerde kipfiletreepjes toe en roerbak ze tot ze goudgeel zijn. Snij de tortilla in driehoekjes.
  • Verdeel de blaadjes sla over kommetjes. Schik hierop de reepjes kip, blokjes avocado, rode ui en de blokjes paprika. Leg er de zelfgemaakte tortilla chips bij en een schep zure room. Bestrooi met de blaadjes koriander en serveer met de partjes limoen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 limoen
  • 2 little gems
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • ½ avocado
  • 10 g koriander
  • 2 el Mexicaanse kruidenmix
  • 1 tortilla
  • 2 kipfilets
  • ½ potje lichte zure room

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 628 kcal
  • Koolhydraten 28.74 g
  • Suikers 12.25 g
  • Vetten 35.03 g
  • Verzadigde vetten 9.07 g
  • Eiwitten 43.8 g
  • Vezels 12.11 g

Allergenen Gluten, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.