Mexicaanse rijst met varkenssatés

Mexicaanse rijst met varkenssatés

Mexicaanse rijst is rijst die in een heerlijke tomatensaus wordt gegaard. Resultaat is een heerlijk sappige en smaakvolle rijstschotel met daarbij lekker pittige varkenssaté's. Een ware ontdekking uit de Mexicaanse keuken, olé!

Ingrediënten

Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
groene paprika
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte zure room
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
satéprikker

Bereidingswijze

  • Snij het varkensvlees in gelijke blokjes. Doe in een kom, samen met de helft van de plantaardige olie, de Mexicaanse kruidenmix, peper en zout. Meng goed door elkaar en laat marineren in de koeling.
  • Snij de groene paprika doormidden en verwijder de zaadjes. Snij de helft in blokjes van 2 centimeter, snij de andere helft fijn. Snij de tomaat in fijne blokjes. Pers de knoflook. Snij de koriander fijn. Verwarm per persoon 100 milliliter water en los er de kippenbouillon in op.
  • Meng de zure room met de komijn en de helft van de fijngehakte koriander in een kommetje.
  • Verhit de rest van de plantaardige olie in een kookpot op een matig vuur en voeg de jasmijnrijst toe en roerbak gedurende 5 minuten, tot de rijst begint te kleuren. Voeg dan de kippenbouillon, de geperste knoflook en de tomatenblokjes uit blik toe. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om.
  • Rijg de blokjes varkensvlees afwisselend met een blokje groene paprika op de satéstokjes. Verhit een grillpan of een antikleefpan en bak de varkenssatés rondom.
  • Roer vlak voor het serveren de groene paprikablokjes, de rest van de koriander en de blokjes verse tomaat door de rijst. Serveer met de varkenssatés en het sausje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 varkenslapjes
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • 1 groene paprika
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g koriander
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 2 el lichte zure room
  • 1 kl komijn
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 4 satéprikkers

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 704 kcal
  • Koolhydraten 75.44 g
  • Suikers 6.68 g
  • Vetten 24.09 g
  • Verzadigde vetten 5.89 g
  • Eiwitten 42.76 g
  • Vezels 7.38 g

Allergenen Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.