Mexicaanse rijst met varkenssatés

Mexicaanse rijst met varkenssatés

Mexicaanse rijst is rijst die in een heerlijke tomatensaus wordt gegaard. Resultaat is een heerlijk sappige en smaakvolle rijstschotel met daarbij lekker pittige varkenssaté's. Een ware ontdekking uit de Mexicaanse keuken, olé!

Ingrediënten

Ingredientfoto
varkens­mignonette
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
groene paprika
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
zure room
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
satéprikker

Bereidingswijze

  • Dep het varkensvlees droog met keukenpapier en snij in gelijke blokjes. Doe in een kom, samen met de Mexicaanse kruidenmix, de helft van de plantaardige olie, peper en zout. Meng goed door elkaar en laat marineren in de koeling.
  • Snij de groene paprika doormidden en verwijder de zaadjes. Snij de helft in blokjes van 2 centimeter, snij de andere helft in hele fijne blokjes. Snij de tomaat in fijne blokjes. Pers de knoflook. Hak de koriander fijn. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  • Meng de zure room met de komijn en de helft van de fijngehakte koriander in een kommetje. Dit is de saus.
  • Verhit de rest van de plantaardige olie in een kookpot op een matig vuur en voeg de jasmijnrijst toe en roerbak gedurende 5 minuten, tot de rijst begint te kleuren. Voeg dan de kippenbouillon, de geperste knoflook en de tomatenblokjes uit blik toe. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om.
  • Rijg de blokjes varkensvlees afwisselend met een blokje groene paprika op de satéstokjes. Verhit een grillpan of een antikleefpan en bak de varkenssatés rondom.
  • Roer vlak voor het serveren de groene paprikablokjes, de rest van de koriander en de blokjes verse tomaat door de rijst. Serveer met de varkenssatés en het sausje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g varkens­mignonettes
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 groene paprika
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g koriander
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • ½ potje zure room
  • 1 kl komijn
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 4 satéprikkers

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 771 kcal
  • Koolhydraten 76.54 g
  • Suikers 8.34 g
  • Vetten 30.91 g
  • Verzadigde vetten 10.61 g
  • Eiwitten 43.08 g
  • Vezels 7.65 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.