Mexicaanse rijst met kip en cheddar

Mexicaanse rijst met kip en cheddar

Mexicaanse rijst is rijst die in een heerlijke kruidige tomatensaus wordt gegaard. Daarbij serveren we gebakken gemarineerde kippenreepjes en cheddarkaas die er mooi over smelt. Een verrassende Mexicaans geïnspireerde schotel!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
groene paprika
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Snij de kipfilets in reepjes. Doe de helft van de plantaardige olie in een kom en voeg de helft van de Mexicaanse kruidenmix toe en meng. Voeg de kippenreepjes toe en schep goed om. Kruid met peper. Laat even marineren.
  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  • Verhit de rest van de plantaardige olie in een kookpot op een matig vuur en voeg de ui en jasmijnrijst toe en bak gedurende 5 minuten, roer heel regelmatig om. Voeg dan de kippenbouillon, de geperste knoflook, de tomatenblokjes uit blik en de rest van de Mexicaanse kruidemix toe. Laat 15-16 minuten zachtjes pruttelen, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om.
  • Verhit een antikleefpan en voeg de gemarineerde kippenreepjes toe. Bak ze goudbruin.
  • Snij de groene paprika in hele fijne blokjes. Snij de tomaat in fijne blokjes. Hak de koriander fijn.
  • Proef of de rijst gaar is. Roer er de tomatenblokjes en groene paprika door. Breng op smaak met zout en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Schep op borden en schep er de kippenreepjes bij. Werk af met cheddarkaas en koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 groene paprika
  • 1 tomaat
  • 10 g koriander
  • 40 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • ¼ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 761 kcal
  • Koolhydraten 79.45 g
  • Suikers 11.96 g
  • Vetten 24.69 g
  • Verzadigde vetten 7.58 g
  • Eiwitten 50.51 g
  • Vezels 9.57 g

Allergenen Selderij, Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.