Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Heb je zin in typische Mexicaanse smaken, maar wil je toch geen caloriebommetje eten? Dan is deze ovenschotel met gehakt, maïs, jalapeños en een pittige tomatensaus het ideale compromis voor jou. Lekker comfort food dat toch koolhydraatarm is, daar houden we van!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
jalapeñopeper
Ingredientfoto
maïs
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
cheddar­kaas
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
lichte zure room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in reepjes. Snij de jalapeñopepers in ringen. Laat de maïs uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan het gehakt en paprika toe. Bak het gehakt 5 minuten en voeg dan de Mexicaanse kruidenmix, een snufje zout en de tomatenblokjes toe. Laat nog 5 minuten pruttelen, roer er de maïs door en schep over in een ovenschaal.
  • Verdeel de jalapeñopepers over de ovenschotel en strooi er de cheddarkaas over. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de lente-ui in ringen. Doe de zure room in een kommetje en meng er de lente-ui door.
  • Serveer de ovenschotel met de zure room erbij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 jalapeñopepers
  • 1 blikje maïs
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 40 g cheddar­kaas
  • 1 lente-uitje
  • 1 potje lichte zure room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 697 kcal
  • Koolhydraten 35.81 g
  • Suikers 20.92 g
  • Vetten 43.16 g
  • Verzadigde vetten 19.16 g
  • Eiwitten 38.56 g
  • Vezels 8.38 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.