Mexicaanse kippenburger met ovenfrietjes en limoen-koriandermayonaise

Mexicaanse kippenburger met ovenfrietjes en limoen-koriandermayonaise

Samen burgers maken, is niet enkel erg leuk, het is bovendien ook super lekker! Gebruik eens kippengehakt in plaats van runds- of varkensgehakt. Breng het op smaak met een Mexicaanse kruidenmix en koriander. Lekker pittig en zalig met verse ovenfrietjes en limoen-koriandermayonaise.

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
mayonaise
Ingredientfoto
hamburger­broodje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappelen en snij ze in frietjes. Doe een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de frietjes hierover. Besprenkel met 2/3de van de plantaardige olie en schep de frietjes om. Kruid met de helft van de Mexicaanse kruidenmix, peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Doe het gehakt in een mengkom, samen met de rest van de Mexicaanse kruidenmix. Hak de helft van de koriander fijn en voeg toe aan de mengkom. Meng alles goed door elkaar met je handen en vorm per persoon een hamburger van het gehakt.
  • Snij de kerstomaatjes in kwartjes en snipper de sjalot fijn. Pluk de blaadjes van de resterende koriander en hak fijn. Meng de helft van de fijngehakte koriander door de tomaatjes en sjalot. Pers er de helft van de limoen over. Voeg cayennepeper (naar eigen smaak) toe en kruid met peper en zout. Meng opnieuw en zet even opzij. Snij de little gem in reepjes.
  • Meng de rest van de fijngehakte koriander met de mayonaise en pers de rest van het limoensap erbij. Kruid met peper en zout en meng goed.
  • Snij de hamburgerbroodjes open. Verhit een pan zonder vetstof en rooster de opengesneden kanten van de hamburgerbroodjes kort en schep uit de pan. Verhit nu de rest van de plantaardige olie in een pan en bak de hamburgers gaar.
  • Leg de sla op de hamburgerbroodjes en dan de hamburger. Lepel er wat limoen-koriandermayonaise over en sluit de hamburgerbroodjes. Serveer met de kerstomatensalsa, ovenfrietjes en de rest van de mayonaise.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • 200 g kippengehakt
  • 10 g koriander
  • 125 g kers­tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • 1 little gem
  • 3 el mayonaise
  • 2 hamburger­broodjes

Uit jouw keuken

  • 1 kl cayenne­peper
  • 3 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 885 kcal
  • Koolhydraten 67.48 g
  • Suikers 4.68 g
  • Vetten 52.24 g
  • Verzadigde vetten 8.38 g
  • Eiwitten 33.14 g
  • Vezels 10.17 g

Allergenen Ei, Mosterd, Gluten, Soja, Sesam. Kan sporen bevatten van andere allergenen.