Mexicaanse gevulde puntpaprika's met pittige tomatensaus

Mexicaanse gevulde puntpaprika's met pittige tomatensaus

We halen onze inspiratie in de Texmex-keuken om deze originele gevulde puntpaprika's te maken. Daarbij komt een pittige tomatensaus en cheddarkaas die mooi over het gerecht smelt. Een koolhydraatarm toppertje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
puntpaprika
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Halveer de puntpaprika overlangs en verwijder de zaadjes.
  • Doe de helft van de fijngesneden ui, de helft van de knoflook, de helft van de Mexicaanse kruidenmix en het gehakt samen in een kom en meng goed. Kruid met peper en zout. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie, leg hierin de puntpaprika's en vul ze op met de gehaktmengeling. Dek af met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder dan de aluminiumfolie en zet opnieuw 15 minuten in de oven.
  • Snij ondertussen de courgette in blokjes. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de rest van de fijngesneden ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de rest van de knoflook, de rest van de Mexicaanse kruidenix, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en de blokjes courgette toe. Kruid met peper en zout. Laat opnieuw 3 minuten stoven en voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
  • Hak de koriander fijn. Serveer de gevulde puntpaprika's met de pittige tomatensaus. Strooi er de cheddarkaas en de koriander over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 puntpaprika's
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 300 g gemengd gehakt
  • ½ courgette
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g koriander
  • 30 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 631 kcal
  • Koolhydraten 31.64 g
  • Suikers 18.91 g
  • Vetten 38.61 g
  • Verzadigde vetten 12.83 g
  • Eiwitten 36.14 g
  • Vezels 11.28 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.