Mexicaanse gehaktstoverij met tortillapuntjes

We noemen dit gerecht geen 'chili con carne' omdat er geen bonen inzitten. Maar dat wil niet zeggen dat het minder lekker is, integendeel! Kinderen zullen er waarschijnlijk dol op zijn, zeker in combinatie met de krokante tortillapuntjes. Klaar in 20 minuten, smullen maar!
Ingrediënten

ui

rode paprika

groentebouillonblokje

gemengd gehakt

komijn

tomatenblokjes

koriander

tortilla

limoen

cheddarkaas
Bereidingswijze
- Snij de ui in ringen en de rode paprika in blokjes. Los de groentebouillon op in per persoon 100 milliliter heet water.
- Doe de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui, het gehakt en de paprika aan. Voeg de komijn en de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt), laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomaten in blik, de suiker en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
- Pluk de blaadjes koriander. Verwijder de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in een droge pan of in de microgolfoven. Snij in partjes. Bewaar onder aluminiumfolie om warm te houden.
- Proef en breng de chili op smaak met limoensap en eventueel nog extra cayennepeper, peper en zout. Serveer met de warme tortillapartjes en overstrooi met koriander en cheddar.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 rode paprika
- ½ groentebouillonblokje
- 300 g gemengd gehakt
- 1 kl komijn
- 1 blik tomatenblokjes
- 10 g koriander
- 4 tortilla's
- ½ limoen
- 30 g cheddarkaas
Uit jouw keuken
- 2 el arachideolie
- 1 kl suiker
- ½ kl cayennepeper
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 837 kcal
- Koolhydraten 64.43 g
- Suikers 15.48 g
- Vetten 44.42 g
- Verzadigde vetten 16.13 g
- Eiwitten 39.56 g
- Vezels 7.04 g
Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.