Mexicaanse gehaktstoverij met tortillapuntjes

Mexicaanse gehaktstoverij met tortillapuntjes

We noemen dit gerecht geen 'chili con carne' omdat er geen bonen inzitten. Maar dat wil niet zeggen dat het minder lekker is, integendeel! Kinderen zullen er waarschijnlijk dol op zijn, zeker in combinatie met de krokante tortillapuntjes. Klaar in 20 minuten, smullen maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Snij de ui in plakjes en de rode paprika in blokjes. Los de groentebouillon op in per persoon 100 milliliter heet water.
  • Doe de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui, het gehakt en de paprika aan. Voeg de komijn en de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt), laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomaten in blik, de suiker en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  • Pluk de blaadjes koriander. Verwijder de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in een droge pan of in de microgolfoven. Snij in partjes. Bewaar onder aluminiumfolie om warm te houden.
  • Proef en breng de chili op smaak met limoensap en eventueel nog extra cayennepeper, peper en zout. Serveer met de warme tortillapartjes en overstrooi met koriander en cheddar.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g koriander
  • 2 tortilla's
  • ½ limoen
  • 30 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 1 kl suiker
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 724 kcal
  • Koolhydraten 46.78 g
  • Suikers 16.77 g
  • Vetten 41.68 g
  • Verzadigde vetten 14.56 g
  • Eiwitten 36.87 g
  • Vezels 8.04 g

Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.