Merguez met couscoussalade

Merguez met couscoussalade

Merguez zijn pittige worstjes die hun oorsprong vinden in de Noord-Afrikaanse keuken. Daarom passen ze ook perfect bij lekker luchtige couscous die we op smaak brengen met rauwe groentjes. Het frisse yoghurt-muntsausje maakt dit mooi bordjevol af!

Ingrediënten

Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
Griekse yoghurt
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
merguezworst

Bereidingswijze

  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de komkommer in fijne blokjes. Snij de sjalot fijn. Snij de munt fijn. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap uit.
  • Meng de yoghurt met de helft van de komijn, de helft van de munt en de zeste van citroen. Kruid met peper en zout.
  • Meng de couscous met de fijngesneden groenten, de rest van de komijn, de rest van de fijngesneden munt, het citroensap en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de merguezworsten, 5 minuten aan elke kant. Serveer de couscous met de merguezworsten en het yoghurtsausje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 sjalot
  • 10 g munt
  • ½ citroen
  • ½ potje Griekse yoghurt
  • 2 kl komijn
  • 2 merguezworsten

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 854 kcal
  • Koolhydraten 67.99 g
  • Suikers 10.29 g
  • Vetten 45.77 g
  • Verzadigde vetten 9.88 g
  • Eiwitten 40.51 g
  • Vezels 5.26 g

Allergenen Gluten, Soja, Selderij, Pinda, Schaaldieren, Vis, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.