Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana is een Italiaanse vegetarische klassieker. Een heerlijke ovenschotel met gegrilde plakjes aubergine, tomaat, basilicum, mozzarella en parmezaanse kaas. Daarbij komen nog lekker krokante rozemarijnaardappelen, om het smaakfestijn compleet te maken. Buon appetito!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Was de aardappelen goed en snij ze in gelijke blokjes. Kook de aardappelblokjes beetgaar in ongeveer 15 minuten in gezouten water. Giet af.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de aubergine in plakjes van 1 cm. Snij de tomaten in plakjes. Snij de mozzarella in fijne plakjes. Hak de rozemarijn fijn. Pluk de blaadjes basilicum.
  • Bestrijk de plakken aubergine met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de plakken mooi goudbruin in een antikleefpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Neem een ovenschaal en giet wat van de tomatenpassata op de bodem. Maak per persoon 2 torentjes, begin met een plakje gebakken aubergine. Leg daarop telkens een plakje tomaat, een blaadje basilicum en giet er een klein beetje tomatenpassata bij. Dek af met een plakje aubergine.
  • Leg hierop een plakje mozzarella, een blaadje basilicum en opnieuw wat tomatensaus en een plakje aubergine. Blijf zo torentjes bouwen tot alle ingrediënten op zijn.
  • Overstrooi met de geraspte parmezaan. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de gekookte aardappelblokjes rondom. Voeg de fijngehakte rozemarijn toe en kruid met peper en zout.
  • Serveer de auberginetorentjes met de gebakken aardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 125 g mozzarella
  • 1 takje rozemarijn
  • 10 g basilicum
  • 250 ml tomaten­passata
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 673 kcal
  • Koolhydraten 49.53 g
  • Suikers 5.64 g
  • Vetten 39.2 g
  • Verzadigde vetten 13.47 g
  • Eiwitten 25.8 g
  • Vezels 11.77 g

Allergenen Lactose, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.