Melanzane alla parmigiana met rucola

Melanzane alla parmigiana met rucola

Een heerlijke Italiaanse klassieker: Melanzane alla parmigiana. Gebakken plakken aubergine met mozzarella en tomatensaus in laagjes in ovenschotel, overstrooid met parmezaan. Daarbij serveren we een rucolaslaatje. Een topklassieker die ook nog eens koolhydraatarm is!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm dik. Snij de mozzarella in fijne plakjes. Snij de ui fijn.
  • Bestrijk de plakken aubergine met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de plakken mooi goudbruin in een antikleefpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een aparte pan en voeg de ui toe. Stoof 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten pruttelen.
  • Neem een ovenschaal en giet wat van de tomatensaus op de bodem. Leg er een paar plakjes gebakken aubergine op en daarna een paar schijfjes mozzarella. Herhaal dit tot de aubergine op is en eindig met de tomatensaus.
  • Overstrooi met de geraspte parmezaan. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en peper en zout.
  • Serveer de melanzane alla parmigiana met de rucola en druppel er de dressing over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 aubergines
  • 2 bollen mozzarella
  • 1 ui
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 40 g parmezaan
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 808 kcal
  • Koolhydraten 26.02 g
  • Suikers 12.86 g
  • Vetten 59.64 g
  • Verzadigde vetten 23.02 g
  • Eiwitten 37.92 g
  • Vezels 11.63 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.