Mediterraanse street food frietjes

Mediterraanse street food frietjes

Deze heerlijke zoete aardappelfrietjes uit de oven zijn een echte ontdekking! Ze zijn geïnspireerd op de zalige street food frietjes die je op straat kan kopen in Zuiderse landen. Bij 'onze' zoete frietjes komt tzatziki, een frisse tomatensalade en verkruimelde feta. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat, strooi er het paprikapoeder over en besprenkel met de olijfolie. Plaats de bakplaat 20 minuten in de oven. Schep halfweg om.
  • Was de komkommer en rasp met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het overtollige vocht uitlekken. Pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt en hak fijn. Pers de aangegeven hoeveelheid citroen.
  • Druk het overtollige vocht uit de geraspte komkommer en doe in een kom. Meng er de yoghurt en de helft van het citroensap door. Voeg de fijngehakte munt en de knoflook toe en breng op smaak met peper.
  • Snij de tomaten in blokjes. Snij de rode ui fijn. Hak de peterselie fijn. Meng de blokjes tomaat, rode ui, de helft van de fijngehakte peterselie, de extra vierge olijfolie en de rest van het citroensap door elkaar in een kom. Kruid met peper en zout. Verkruimel de feta.
  • Verdeel de zoete aardappelfrieten op de borden. Verdeel hierbij de tzatziki en het tomatenslaatje. Werk af met de verkruimelde feta en de rest van de fijngehakte peterselie en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 kl paprika­poeder
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g munt
  • ½ citroen
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 10 g blad­peterselie
  • 100 g feta

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 529 kcal
  • Koolhydraten 33.98 g
  • Suikers 17.8 g
  • Vetten 36.23 g
  • Verzadigde vetten 11.69 g
  • Eiwitten 14.04 g
  • Vezels 7.51 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.