Mediterraanse ovenschotel met risoni

Mediterraanse ovenschotel met risoni

Deze Zuiderse ovenschotel zou wel eens een blijvertje kunnen zijn! Het is echt een éénpotsgerecht: je maakt alles in dezelfde pot klaar, ook de pasta. Je schuift het gerecht dan op het einde nog even in de oven om te laten gratineren. Het gemakkelijkste is als je een pot hebt die ook in de oven kan, maar je kan de pasta even goed overscheppen in een ovenschaal.

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
risoni
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn, pers de knoflook en snij de aubergine en courgette in blokjes van 1 cm.
  • Verwarm de olijfolie in een kookpot die ook in de oven mag (als je die niet hebt, kan je het gerecht later ook in een ovenschotel overscheppen). Voeg de ui, knoflook, aubergine en het paprikapoeder toe. Roer regelmatig om.
  • Voeg na 3 minuten ook de courgette toe en laat nog 3 minuten verder garen. Voeg dan de risoni toe en roer goed om. Overgiet met per persoon 125 milliliter water en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout en laat 5 minuten verder garen. Meng de helft van de parmezaan erdoor. Schep nu eventueel alles over in een ovenschaal (of laat gewoon in de ovenvaste kookpot zitten) en overstrooi met de rest van de parmezaan. Zet 20 minuten in de oven. Proef of de pasta gaar is en zet eventueel nog 5 minuten in de oven.
  • Snij ondertussen de peterselie fijn. Serveer de ovenschotel met peterselie erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 kl paprika­poeder
  • 125 g risoni
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 30 g parmezaan
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 589 kcal
  • Koolhydraten 68.47 g
  • Suikers 20.72 g
  • Vetten 22.33 g
  • Verzadigde vetten 5.47 g
  • Eiwitten 23.13 g
  • Vezels 12.49 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.