Mediterraanse groenteschotel met ricotta
Deze Mediterraanse ovenschotel is geïnspireerd op de Italiaanse klassieker 'Melanzane Parmigiana', maar we hebben nog heel wat extra groenten toegevoegd. Een heerlijk licht en origineel gerecht dat je in Zuiderse sferen brengt!
Ingrediënten
aubergine
courgette
tomaat
tomatenpassata
ricotta
harde geraspte kaas
basilicum
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine en courgette in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes aubergine en courgette. Kruid met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de plakjes halverwege om.
- Snij de tomaten in plakjes.
- Neem een ovenschaal en doe er de helft van de passata in. Schik hierop dakpansgewijs de helft van de aubergine-, tomaat- en courgetteplakjes. Verdeel er de helft van de ricotta over, kruid royaal met peper en zout. Herhaal met de rest van de ingrediënten en strooi er de geraspte kaas over. Zet nog 15 minuten in de voorverwarmde oven. Pluk ondertussen de blaadjes basilicum.
- Serveer de groenteschotel met de blaadjes basilicum erover gestrooid.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 tomaten
- 250 ml tomatenpassata
- 125 g ricotta
- 40 g harde geraspte kaas
- 10 g basilicum
Uit jouw keuken
- 3 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 500 kcal
- Koolhydraten 22.41 g
- Suikers 14.14 g
- Vetten 36.02 g
- Verzadigde vetten 11.67 g
- Eiwitten 18.3 g
- Vezels 8.37 g
Allergenen Lactose, Selderij, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.