Mediterraanse groenteschotel met ricotta

Mediterraanse groenteschotel met ricotta

Deze Mediterraanse ovenschotel is geïnspireerd op de Italiaanse klassieker 'Melanzane Parmigiana', maar we hebben nog heel wat extra groenten toegevoegd. Een heerlijk licht en origineel gerecht dat je in Zuiderse sferen brengt!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
basilicum

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine en courgette in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes aubergine en courgette. Kruid met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de plakjes halverwege om.
  • Snij de tomaten in plakjes.
  • Neem een ovenschaal en doe er de helft van de passata in. Schik hierop dakpansgewijs de helft van de aubergine-, tomaat- en courgetteplakjes. Verdeel er de helft van de ricotta over, kruid royaal met peper en zout. Herhaal met de rest van de ingrediënten en strooi er de geraspte kaas over. Zet nog 15 minuten in de voorverwarmde oven. Pluk ondertussen de blaadjes basilicum.
  • Serveer de groenteschotel met de blaadjes basilicum erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 250 ml tomaten­passata
  • 100 g ricotta
  • 40 g harde geraspte kaas
  • 10 g basilicum

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 482 kcal
  • Koolhydraten 22.23 g
  • Suikers 13.82 g
  • Vetten 34.53 g
  • Verzadigde vetten 10.67 g
  • Eiwitten 17.49 g
  • Vezels 8.44 g

Allergenen Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.