Massaman curry met rundsvlees en zoete aardappel

Massaman curry met rundsvlees en zoete aardappel

Massaman curry is een Oosterse currypasta met Midden-Oosterse invloeden. Deze stevige smaakmaker past perfect bij rundsvlees en zoete aardappelen. Een heerlijk bordje comfort food dat barst van de smaken. Werk af met crunchy cashewnoten.

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
massaman currypasta
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
vissaus
Ingredientfoto
cashewnoot

Bereidingswijze

  • Schil de zoete aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Snij de rundersteaks in blokjes.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verhit de plantaardige olie in een kookpot en voeg de runderblokjes toe. Kruid met peper en zout. Bak de runderblokjes 5 minuten rondom aan en schep dan uit de pot. Bewaar onder aluminiumfolie.
  • Doe in dezelfde pot de massaman currypasta, de zoete aardappelen en de kokosmelk. Schep om en zet een deksel op de pan. Laat 10 minuten garen, tot de zoete aardappelen beetgaar zijn. Pers ondertussen het sap van de limoen en pluk de blaadjes koriander.
  • Haal het deksel van de pan en voeg de helft van het limoensap, de suiker en de vissaus toe. Proef en voeg eventueel nog peper, zout en/of limoensap toe en roer er de runderblokjes door. Serveer met rijst, cashewnoten en koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g zoete aardappelen
  • 1 limoen
  • 10 g koriander
  • 2 rundersteaks
  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ pakje massaman currypasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 30 g cashewnoten

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1190 kcal
  • Koolhydraten 100.69 g
  • Suikers 8.76 g
  • Vetten 64.59 g
  • Verzadigde vetten 40.82 g
  • Eiwitten 49.6 g
  • Vezels 5.61 g

Allergenen Schaaldieren, Soja, Vis, Pinda, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.