Massaman curry met rundsvlees en zoete aardappel

Massaman curry met rundsvlees en zoete aardappel

Massaman curry is een Oosterse currypasta met Midden-Oosterse invloeden. Deze stevige smaakmaker past perfect bij rundsvlees en zoete aardappelen. Een heerlijk bordje comfort food dat barst van de smaken. Werk af met crunchy cashewnoten.

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
massaman currypasta
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
cashewnoot
Ingredientfoto
vissaus

Bereidingswijze

  • Schil de zoete aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en snij in blokjes.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verhit de plantaardige olie in een kookpot en voeg de runderblokjes toe. Kruid met peper en zout. Bak de runderblokjes 5 minuten rondom aan en schep dan uit de pot. Bewaar onder aluminiumfolie.
  • Doe in dezelfde pot de aangegeven hoeveelheid massaman currypasta, de zoete aardappelen en de kokosmelk. Schep om en zet een deksel op de pot. Laat 10-12 minuten garen, tot de zoete aardappelen beetgaar zijn. Pers ondertussen het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Pluk de blaadjes koriander en hak de cashewnoten grof.
  • Haal het deksel van de pot en voeg de helft van het limoensap, de suiker en de vissaus toe. Proef en voeg eventueel nog peper, zout en/of limoensap toe en roer er de runderblokjes door. Serveer met rijst, cashewnoten en koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 rundersteaks
  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ pakje massaman currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • ½ limoen
  • 10 g koriander
  • 30 g cashewnoten
  • 1 el vissaus

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1116 kcal
  • Koolhydraten 85.59 g
  • Suikers 6.28 g
  • Vetten 64.02 g
  • Verzadigde vetten 40.82 g
  • Eiwitten 48.59 g
  • Vezels 3.86 g

Allergenen Gluten, Soja, Schaaldieren, Vis, Pinda, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.