Massaman curry met kippenreepjes en groenten

Massaman curry is een verrassend milde curry in de Thaise keuken. We maken 'm met kippenreepjes en lekker veel groenten: paprika, wortel, paksoi, sojascheuten en lente-ui. Koolhydraatarm maar zo rijk aan smaak, lekker!
Ingrediënten

rode paprika

wortel

paksoi

kipfilet

massaman currypasta

kokosmelk

lente-uitje

sojascheut
Bereidingswijze
- Snij de rode paprika in fijne reepjes. Schil de wortelen en snij in dunne, ronde plakjes. Snij de paksoi in reepjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes.
- Verhit de plantaardige olie in een kookpot en voeg de kippenreepjes toe. Kruid met peper en zout. Bak de kip 2 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid massaman currypasta, de paprika, de paksoi en de wortelen toe. Stoof 5 minuten.
- Voeg de kokosmelk en per persoon 50 milliliter water toe. Schep om en zet een deksel op de pot. Laat 9 minuten zachtjes pruttelen.
- Snij ondertussen de lente-ui in fijne ringen.
- Serveer de massaman curry in kommen en werk af met de lente-ui en de sojascheuten.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 rode paprika
- 2 wortelen
- 1 paksoi
- 2 kipfilets
- 1 el massaman currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 2 lente-uitjes
- 200 g sojascheuten
Uit jouw keuken
- 1 el plantaardige olie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 795 kcal
- Koolhydraten 26.22 g
- Suikers 9.89 g
- Vetten 53.16 g
- Verzadigde vetten 38.5 g
- Eiwitten 48.72 g
- Vezels 12.45 g
Allergenen Pinda, Schaaldieren, Soja, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.