Massaman curry met kippenreepjes en groenten

Massaman curry met kippenreepjes en groenten

Massaman curry is een verrassend milde curry in de Thaise keuken. We maken 'm met kippenreepjes en lekker veel groenten: paprika, wortel, paksoi, sojascheuten en lente-ui. Koolhydraatarm maar zo rijk aan smaak, lekker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
paksoi
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
massaman currypasta
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
sojascheut

Bereidingswijze

  • Snij de rode paprika in fijne reepjes. Schil de wortelen en snij in dunne, ronde plakjes. Snij de paksoi in reepjes. Snij de kipfilets in reepjes.
  • Verhit de plantaardige olie in een kookpot en voeg de kippenreepjes toe. Kruid met peper en zout. Bak de kip 2 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid massaman currypasta, de paprika, de paksoi en de wortelen toe. Stoof 5 minuten.
  • Voeg de kokosmelk en per persoon 50 milliliter water toe. Schep om en zet een deksel op de pot. Laat 9 minuten garen.
  • Snij ondertussen de lente-ui in ringen.
  • Serveer de massaman curry in kommen en werk af met de lente-ui en de sojascheuten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 2 wortelen
  • 1 paksoi
  • 2 kipfilets
  • 1 el massaman currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 lente-uitjes
  • 200 g sojascheuten

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 802 kcal
  • Koolhydraten 27.26 g
  • Suikers 10.87 g
  • Vetten 53.2 g
  • Verzadigde vetten 38.5 g
  • Eiwitten 48.92 g
  • Vezels 13.13 g

Allergenen Schaaldieren, Soja, Vis, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.