Massaman curry met kip

Massaman curry met kip

Massaman curry is een gerecht dat je vaak in de Thaïse keuken tegenkomt, maar het kent invloeden uit Perzië en Maleisië. Het is misschien een beetje een ingewikkeld verhaal voor een eenvoudige en heerlijk geurige curry met aardappelen en kip. Je moet het vooral zelf eens proberen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
massaman currypasta
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
pinda
Ingredientfoto
vissaus

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in kleine gelijke blokjes. Schil de wortelen en snij ze in fijne plakjes. Snij de kipfilets in blokjes.
  • Verhit de plantaardige olie in een kookpot en voeg de kippenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Bak de kippenblokjes 2 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid massaman currypasta, de aardappelen, de wortelen, de kokosmelk en per persoon 50 milliliter water toe. Schep om en zet een deksel op de pot. Laat 12 minuten garen, tot de aardappelen beetgaar zijn.
  • Pers ondertussen het sap van de limoen. Pluk de blaadjes koriander. Hak de pinda's grof.
  • Haal het deksel van de pot en voeg het limoensap, de suiker en de vissaus toe. Laat nog 2 minuten pruttelen. Roer het maïszetmeel los in per persoon 1 eetlepel water. Roer door de curry en laat doorkoken tot de saus indikt. Proef en voeg eventueel nog peper en zout toe. Serveer met de grofgehakte pinda's en koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 3 wortelen
  • 2 kipfilets
  • 1 el massaman currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 10 g koriander
  • 30 g pinda's
  • 1 el vissaus

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 825 kcal
  • Koolhydraten 53.96 g
  • Suikers 14.62 g
  • Vetten 45.29 g
  • Verzadigde vetten 25.97 g
  • Eiwitten 45.79 g
  • Vezels 11.61 g

Allergenen Schaaldieren, Soja, Vis, Pinda, Noten, Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.