Massaman curry met kip

Massaman curry met kip

Massaman curry is een gerecht dat je vaak in de Thaïse keuken tegenkomt, maar het kent invloeden uit Perzië en Maleisië. Het is misschien een beetje een ingewikkeld verhaal voor een eenvoudige en heerlijk geurige curry met aardappelen en kip. Je moet het vooral zelf eens proberen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
pinda
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
massaman currypasta
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
vissaus

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Pers het sap van de limoen. Pluk de blaadjes koriander. Schil de wortelen en snij ze in fijne plakjes. Hak de pinda's grof. Snij de kipfilets in blokjes.
  • Verhit de plantaardige olie in een kookpot en voeg de kippenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Bak de kippenblokjes 5 minuten en voeg dan de massaman currypasta, de aardappelen, de wortelen, de kokosmelk en per persoon 100 milliliter water toe. Schep om en zet een deksel op de pot. Laat 10 minuten garen, tot de aardappelen beetgaar zijn.
  • Haal het deksel van de pot en voeg de helft van het limoensap, de suiker en de vissaus toe. Laat nog 5 minuten pruttelen. Proef en voeg eventueel nog peper, zout en/of limoensap toe. Serveer met de grofgehakte pinda's en koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 limoen
  • 10 g koriander
  • 3 wortelen
  • 30 g pinda's
  • 2 kipfilets
  • 25 g massaman currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el vissaus

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 846 kcal
  • Koolhydraten 57.04 g
  • Suikers 14.28 g
  • Vetten 45.45 g
  • Verzadigde vetten 25.97 g
  • Eiwitten 47.02 g
  • Vezels 12.87 g

Allergenen Pinda, Noten, Schaaldieren, Soja, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.