Marokkaanse kippengehaktballetjes met couscous

Marokkaanse kippengehaktballetjes met couscous

Vandaag maken we lekkere smaakvolle kefta van kippengehakt, in de heerlijke Marokkaans geïnspireerde combinatie met ras el hanout, gedroogde abrikozen en amandelschilfers. Een stoofpotje met couscous dat je in 1 - 2 - 3 (of toch in 25 minuten) op tafel zet.

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
gedroogde abrikoos
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
amandel­schilfer
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Snij de courgette in blokjes. Snij de gedroogde abrikozen in stukjes. Snij de ui fijn en meng de helft van de fijngesneden ui door het gehakt. Voeg de helft van de ras el hanout toe en rol gehaktballetjes.
  • Rooster de amandelschilfers kort in een droge antikleefpan. Schep uit de pan en hou opzij.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de balletjes samen met de courgetteblokjes en de ui. Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes toe, de rest van de ras el hanout en de abrikozen. Laat 10-15 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Pluk de blaadjes koriander. Serveer de gehaktballetjes met de saus en overstrooi met de amandelschilfers en blaadjes koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 40 g gedroogde abrikozen
  • 1 ui
  • 300 g kippengehakt
  • 2 kl ras el hanout
  • 2 el amandel­schilfers
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 826 kcal
  • Koolhydraten 82.64 g
  • Suikers 26.84 g
  • Vetten 30.88 g
  • Verzadigde vetten 5.36 g
  • Eiwitten 48.29 g
  • Vezels 12.22 g

Allergenen Sulfiet, Noten, Selderij, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.