Marokkaanse kippengehaktballetjes met couscous

Vandaag maken we lekkere smaakvolle kefta van kippengehakt, in de heerlijke Marokkaans geïnspireerde combinatie met ras el hanout, gedroogde abrikozen en amandelschilfers. Een stoofpotje met couscous dat je in 1 - 2 - 3 (of toch in 25 minuten) op tafel zet.
Ingrediënten

courgette

gedroogde abrikoos

ui

kippengehakt

ras el hanout

amandelschilfer

tomatenblokjes

groentebouillonblokje

couscous

koriander
Bereidingswijze
- Snij de courgette in blokjes. Snij de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Snij de ui fijn en meng de helft van de fijngesneden ui door het gehakt. Voeg de helft van de ras el hanout toe en rol er met vochtige handen gehakballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
- Rooster de amandelschilfers kort in een antikleefpan zonder vetstof. Schep uit de pan en hou opzij.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de balletjes samen met de courgetteblokjes en de rest van de ui. Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes toe, de rest van de ras el hanout en de abrikozen. Laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
- Kook per persoon 125 milliliter water en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
- Pluk de blaadjes koriander. Serveer de couscous samen met de gehaktballetjes met saus en overstrooi met amandelschilfers en blaadjes koriander.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 courgette
- 4 gedroogde abrikozen
- 1 ui
- 300 g kippengehakt
- 2 kl ras el hanout
- 2 el amandelschilfers
- 1 blik tomatenblokjes
- ½ groentebouillonblokje
- 130 g couscous
- 10 g koriander
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 829 kcal
- Koolhydraten 83.76 g
- Suikers 27.85 g
- Vetten 30.84 g
- Verzadigde vetten 5.34 g
- Eiwitten 48.25 g
- Vezels 12.06 g
Allergenen Sulfiet, Noten, Selderij, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.