Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met courgettespaghetti

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met courgettespaghetti

Heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes in een kruidige tomatensaus. Zou heel lekker zijn met couscous, maar we geven er nog een gezondere twist aan, en maken courgettespaghetti in de oven! Een originele Midden-Oosterse maaltijd bomvol groenten, dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
harissa

Bereidingswijze

  • Snij de ui en bladpeterselie fijn. Doe het gehakt in een kom en meng er de helft van de fijngesneden ui en de helft van de fijngesneden bladpeterselie, de helft van de komijn en het paprikapoeder door. Kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen gehaktballetjes.
  • Verhit 1/4de van de olijfolie in een grote pan en bak de gehaktballetjes rondom gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een juliennesnijder of spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Snij het zachte binnenste van de courgette in blokjes. Doe de courgetteslierten in een ovenschaal, besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je de gehaktballetjes gebakken hebt en stoof de rest van de ui op een matig vuur. Schil ondertussen de wortelen en snij in fijne blokjes. Voeg de wortelblokjes, de courgetteblokjes en de rest van de komijn toe en laat 5 minuten stoven.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 5 minuten pruttelen. Voeg de gehaktballetjes en de harissa toe (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Serveer de courgettespaghetti met de Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Werk af met de rest van de fijngesneden bladpeterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 10 g blad­peterselie
  • 300 g runds­gehakt
  • 2 kl komijn
  • 1 kl paprika­poeder
  • 2 courgettes
  • 2 wortelen
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 kl harissa

Uit jouw keuken

  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 749 kcal
  • Koolhydraten 37.87 g
  • Suikers 28.02 g
  • Vetten 48.08 g
  • Verzadigde vetten 4.53 g
  • Eiwitten 37.35 g
  • Vezels 12.69 g

Allergenen . Kan sporen bevatten van andere allergenen.