Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met courgettespaghetti
Heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes in een kruidige tomatensaus. Zou heel lekker zijn met couscous, maar we geven er nog een gezondere twist aan, en maken courgettespaghetti in de oven! Een originele Midden-Oosterse maaltijd bomvol groenten, dat zal smaken!
Ingrediënten
ui
bladpeterselie
rundsgehakt
paprikapoeder
komijn
courgette
wortel
tomatenblokjes
harissa
Bereidingswijze
- Snij de ui en bladpeterselie fijn. Doe het gehakt in een kom en meng er het paprikapoeder, de helft van de fijngesneden ui, de helft van de fijngesneden bladpeterselie en de helft van de komijn door. Kruid met peper en zout. Rol er met vochtige handen gehakballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
- Verhit 1/4de van de olijfolie in een grote pan en bak de gehaktballetjes rondom gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een juliennesnijder of spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in fijne reepjes. Snij het zachte binnenste van de courgette in blokjes. Doe de courgetteslierten in een ovenschaal, besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je de gehaktballetjes gebakken hebt en stoof de rest van de ui op een matig vuur. Schil ondertussen de wortelen en snij in fijne blokjes. Voeg de wortelblokjes, de courgetteblokjes en de rest van de komijn toe en laat 5 minuten stoven.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 5 minuten pruttelen. Voeg de gehaktballetjes en de harissa toe (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en laat nog 5 minuten pruttelen.
- Serveer de courgettespaghetti met de Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Werk af met de rest van de fijngesneden bladpeterselie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 10 g bladpeterselie
- 300 g rundsgehakt
- 1 kl paprikapoeder
- 2 kl komijn
- 2 courgettes
- 2 wortelen
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 kl harissa
Uit jouw keuken
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 741 kcal
- Koolhydraten 36.65 g
- Suikers 26.8 g
- Vetten 48.04 g
- Verzadigde vetten 4.51 g
- Eiwitten 37.11 g
- Vezels 12.19 g
Allergenen Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.