Maïspannenkoekjes met salsa en zoete aardappelwedges

Maïspannenkoekjes met salsa en zoete aardappelwedges

Dit gerecht is perfect om iedereen die nog ietwat sceptisch tegenover maïs staat, te converteren in een echte maïsliefhebber! Deze zalige pannenkoekjes met stukjes knapperige maïs en rode paprika passen perfect bij de zoete aardappelwedges en frisse salsa van kerstomaatjes. Zá-lig!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
maïs
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
emmental
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
limoen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in dikke frieten. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de zoete aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de plantaardige olie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de maïs uitlekken. Snij de paprika in fijne blokjes. Doe 3/4de van de maïs en de helft van de melk in een kom en mix met een staafmixer.
  • Meng de bloem met de rest van de melk en de eieren. Klop goed los zodat er geen klonters meer zijn. Vermeng met de maïspuree. Voeg er de paprika, de rest van de maïs en de geraspte kaas aan toe. Kruid met peper en zout.
  • Maak een tomatensalsa: snij de kerstomaatjes in kleine stukjes en snij de rode ui fijn. Snij de bladpeterselie fijn. Pers het sap van de limoen. Meng alles samen en voeg de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
  • Verhit de rest van de plantaardige olie in een antikleefpan en schep hoopjes van het pannenkoekenbeslag in de pan. Laat 3 minuten bakken aan elke kant. Serveer met de tomatensalsa en de zoete aardappelwedges.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • 150 g maïs
  • 1 rode paprika
  • 2 eieren
  • 40 g emmentaler
  • 250 g kers­tomaten
  • 1 rode ui
  • 10 g blad­peterselie
  • ½ limoen

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el plantaardige olie
  • 4 el bloem
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 790 kcal
  • Koolhydraten 72.43 g
  • Suikers 20.01 g
  • Vetten 43.75 g
  • Verzadigde vetten 10.15 g
  • Eiwitten 22.5 g
  • Vezels 8.98 g

Allergenen Ei, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.