Macaroni met prei, kaas en ham

Macaroni met prei, kaas en ham

Met deze heerlijke 'mac & cheese' maak je iedereen blij! Gestoofde prei, blokjes ham en een heerlijke kaassaus... Samen met de macaroni even de oven in en aanvallen maar! Onze favoriete soort van comfort food!

Ingrediënten

Ingredientfoto
macaroni
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
emmental
Ingredientfoto
hamblokje

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de macaroni beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af.
  • Verwarm de grill van de oven voor op 200 °C
  • Was en snij de prei in ringen. Smelt 1/3 van de boter in een antikleefpan en stoof de prei aan op een matig vuur gedurende 10 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Smelt de rest van de boter in een steelpannetje. Strooi er de bloem bij en roer droog. Voeg geleidelijk de melk toe en roer verder tot een gladde bechamelsaus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Haal van het vuur en roer er de helft van de geraspte kaas door.
  • Meng de pasta met de gestoofde prei en de hamblokjes en vul hiermee een ovenschaal. Schenk er de saus over en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Zet de schaal een vijftal minuten onder de hete grill tot de macaroni een krokant korstje krijgt. Serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g macaroni
  • 3 preien
  • 80 g emmentaler
  • 200 g hamblokjes

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 3 el bloem
  • 400 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1186 kcal
  • Koolhydraten 111.97 g
  • Suikers 30.63 g
  • Vetten 51.8 g
  • Verzadigde vetten 28.25 g
  • Eiwitten 61.2 g
  • Vezels 16.87 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.