Macaroni met prei, kaas en ham

Macaroni met prei, kaas en ham

Met deze heerlijke 'mac & cheese' maak je iedereen blij! Gestoofde prei, blokjes ham en een heerlijke kaassaus... Samen met de macaroni even de oven in en aanvallen maar! Onze favoriete soort van comfort food!

Ingrediënten

Ingredientfoto
macaroni
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
emmental
Ingredientfoto
hamblokje

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de macaroni beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was en snij de prei in ringen. Smelt 1/3de van de boter in een pan en stoof de prei aan op een matig vuur gedurende 10 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Smelt de rest van de boter in een pannetje. Strooi er de bloem bij en roer droog. Voeg geleidelijk de melk toe en roer verder tot een gladde bechamelsaus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Haal van het vuur en roer er de helft van de geraspte kaas door.
  • Meng de pasta met de gestoofde prei en de hamblokjes en vul hiermee een ovenschaal. Schenk er de saus over en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Zet de schaal 10-15 minuten in de oven zodat de macaroni een mooi korstje krijgt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g macaroni
  • 3 preien
  • 80 g emmentaler
  • 200 g hamblokjes

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 3 el bloem
  • 400 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1141 kcal
  • Koolhydraten 105.97 g
  • Suikers 26.13 g
  • Vetten 51.35 g
  • Verzadigde vetten 28.25 g
  • Eiwitten 58.5 g
  • Vezels 13.12 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.